RTX 2070 Super sisteme yeni işlemci önerisi

inski

Megapat
Daha fazla  
Herkese selamlar,
AMD Ryzen 5 3600 Soket AM4 MPK İşlemci Anakart
Thermalright Phantom Spirit 120 SE soğutucu
ASUS Prime B450M K Soket AM4 DDR4 mATX Gaming Anakart
2 X Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Gaming RAM
ASUS Dual RTX2070S 8G EVO Super 8 GB GDDR6 256Bit Gaming Ekran Kartı
Sharkoon RGB Flow ARGB Temperli Cam ATX Mid-Tower Gaming Kasa
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ Power Supply
Uzun zamandır bu sistemi kullanıyorum, sadece CS oynadığım için işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum. Ryzen 7 5700x3D ile bu sistemi yükseltsem Power Supply bakımından yeterli olur mu, kule tipi soğutucu ile bu işlemciyi ısıtabilir miyim ve anakartım çok zorlanır mı? Sizce daha iyi bir yükseltme seçeneğim var mıdır? Amacım yüksek FPS alıp 280Hz üstü bir monitöre geçmek istiyorum. CS dışında da bilgisayarı kullanmıyorum.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiye için teşekkürler fakat AM4 soketli işlemci bakıyorum çünkü anakart ve ram değiştirmek istemiyorum. Parayı işlemci ve monitöre harcamak istiyorum sadece.

Herkese selamlar,
AMD Ryzen 5 3600 Soket AM4 MPK İşlemci Anakart
Thermalright Phantom Spirit 120 SE soğutucu
ASUS Prime B450M K Soket AM4 DDR4 mATX Gaming Anakart
2 X Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Gaming RAM
ASUS Dual RTX2070S 8G EVO Super 8 GB GDDR6 256Bit Gaming Ekran Kartı
Sharkoon RGB Flow ARGB Temperli Cam ATX Mid-Tower Gaming Kasa
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ Power Supply
Uzun zamandır bu sistemi kullanıyorum, sadece CS oynadığım için işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum. Ryzen 7 5700x3D ile bu sistemi yükseltsem Power Supply bakımından yeterli olur mu, kule tipi soğutucu ile bu işlemciyi ısıtabilir miyim ve anakartım çok zorlanır mı? Sizce daha iyi bir yükseltme seçeneğim var mıdır? Amacım yüksek FPS alıp 280Hz üstü bir monitöre geçmek istiyorum. CS dışında da bilgisayarı kullanmıyorum.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
DDR4 alınabilecek en iyi işlemci dediğin zaten. Ama bence DDR4 için o kadar masrafa girmek gereksiz olur. Geçilebiliyorsa DDR5 e geçilmesi daha mantıklı olur. İlla DDR4 de kalacağım diyorsan Ryzen 7 5700x3D alınabilir o zaman.

DDR4 alınabilecek en iyi işlemci dediğin zaten. Ama bence DDR4 için o kadar masrafa girmek gereksiz olur. Geçilebiliyorsa DDR5 e geçilmesi daha mantıklı olur. İlla DDR4 de kalacağım diyorsan Ryzen 7 5700x3D alınabilir o zaman.
Fikrin için teşekkür ederim. Bende dediğin gibi düşündüm bir süre ancak o upgradeler bana 20 bin TL ye kadar çıkıyor. 9-10 civarına sadece işlemci alıp uğraşmadan geçmek daha mantıklı geldi. Sonuç olarak gelecek olarak bakmıyorum csde iyi fps almam yeterli başka oyunları bilgisayardan oynamıyorum.

Fikrin için teşekkür ederim. Bende dediğin gibi düşündüm bir süre ancak o upgradeler bana 20 bin TL ye kadar çıkıyor. 9-10 civarına sadece işlemci alıp uğraşmadan geçmek daha mantıklı geldi. Sonuç olarak gelecek olarak bakmıyorum csde iyi fps almam yeterli başka oyunları bilgisayardan oynamıyorum.
Bu şekilde 12k yapıyor.
600tl daha kısıp bu anakartta tercih edilebilir.

Bu şekilde 12k yapıyor.
600tl daha kısıp bu anakartta tercih edilebilir.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CS71GLWC/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1 dediğin anakart yerine peki bunu alsam olur mu en azından asus bilindik bi marka ve yarın teslimat yapıyorlar

Her şey için teşekkür ederim amazon vs diye onu sipariş verip geçmiştim. Dediğin ramleri de aldım sistemi tamamladım. 280 veya 360 hz monitör ile sistemi tamamlamış olacağım. İlginden dolayı teşekkür ederim. Sistemi topladıktan sonra tekrar bi bilgilendirme yaparım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı