RTX 2070 Super sıvı soğutmadan dolayı ısınır mı?

O zaman GPU'ya da sıvı soğutma takmalısın.

Bakın şimdi bende Casper'ın normal sıvı soğutması vardı tek fanlı fandan 2 tane boru ikisi de işlemciye gidiyor ekran kartıyla alakası yok ben ekran kartı ısınma problemi için gönderdim sonra aradılar bunun sıvı soğutması değişmesi gerekiyor dedi yani sıvı soğutma işlemciye bağlı ekran kartıyla bir alakası yok.

o zaman GPU yada sıvı soğutma takmalısın
Kardeş sen neyin kafasını yaşıyorsun ya. Kim takmış adam taksın. 2070'e sıvı soğutma taksın diyor. Parasını kendi veriyor sanki hasbinallah.
Aynen öyle. Bence bir sorun arayıp. Bir karışıklık var. İşlemci sıvı soğutmanız bozuldu sanmış ya da yanlış anlamış olabilirler. Ekran kartı ısınma problemi için yolladım ve işlemcimin fanlarında sorun yoktu gibi bir itiraz yapmanızı da şiddetle öneririm. Para koparılmaya çalışılmış gibi geldi bana. Ekran kartı fanı bozulduğunu varsaysak bile adamlar koca ekran kartının full bloğunu satıyor 300 500 liraya.
GİGABYTE RTX 2070 FANLI HEATSİNK Fiyatları ve Özellikleri
İşlemci sıvı soğutması desen en pahalı 3'lü fan seti RGB'li falan Cooler master, Corsair 1.000 1.500TL

O işte bir iş var ben anlamadım. Ekran kartından işlemciye nasıl çıkmış olay onuda anlamadım.

Evet hocam yardımınız için sağ olun konuyu bırakmadığınız için ben bir arayım sorayım buraya geri dönüş yapacağım tekrardan sağ olun yardımlarınız için.

Hocam normalde ben termal macun değişmesi gerekiyor sanıpta yollamıştım ya bu bakım ücretsiz olduğu için termal macun sürdüler düzeldi de acaba ekstra ücret çıksın diye sıvı soğutmada sorun olmadığı halde beni bilgisiz sanıp bozuk deyip ücret çıkarmışlar da olabilir değil mi yani yetkili servisin böyle bir şey yapması normalde yasal değil bence.

Yani kalkıpta kimseyi zan altında bırakmak istemem ama en azından yapılan işlemi doğru söyleyebilirler. Fan değişiyorum demek ayrı sıvı soğutma tamamen değişiyor demek farklı. Garantisi var mı? Bittiyse değişmesinler sorsunlar sen o paraya neler alırsın onların alacağı iyi mi kötü mü?
Ekran kartı sıvı soğutmasının fanı deyip 3300TL para saçma yani.

Hocam yetkili servis ya normal fiyatından biraz daha uçuk fiyatlar yapıp üstüne bir de işçiliğe katıp 3300 TL demiş olabilirler de ona çok takılmadım sıvı soğutmayla ekran kartının alakasını anlamadım ben.

Aradaki bağlantıyı kurabilmek için 3-4 kez okumam gerekti

Evet hocam çok çok çok yüksek ihtimalle cebinizdeki paraya göz dikip size fazladan masraf çıkarmaya çalışmışlar. İvedi bir şekilde itirazınızı tatlı-sert bir dille yapın.

Tavsiye niteliğinde söyledim zaten kardeş! Zaten aşırı zorlama olayı belli ki işlemci ısısı 90 dereceleri geçmiş. bu da demek oluyor ki ya aşırı overclock yapılmış ve iyi soğutulamadığı için sorun yaşama ihtimalini değerlendirdim. Kim takmış ki o taksın dersen sistemin içinde belki de alırken vardı sen nerden biliyorsun? Bir foto atsa sisteminin aslında senin gibi boşa rüzgar yapanlardan kurtulur post belki de...

Boş yapma bence işlemci değil şikayetim ikincisi ekran kartımda yok öyle bir özellik.

Hocam şimdi servis bilgisini sorguladığımda ücretli 240mm kapalı sıvı soğutma takıldı, genel kontrol ve bakımları yapıldı, test ok. Yazıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…