RTX 2070 Super ve i5 9600K sistem yükseltmesi

Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımı yükseltemek istiyorum bunun içinde anakartımı, işlemcimi ve sıvı sutmamı değiştireceğim. Düşündüğüm parçalar
İşlemci: Intel i7 13700K.
Anakart: MSI MB Pro Z790-A
Sıvı soğutma: Lian Li galahad AiO 360mm.

Toplamda 28.267,00 TL tutuyor. Sizce bu fiyata iyi mi?

Kasa: CoolerMaster MasterBox MB520
CPU: İntel Core i5 9600k
GPU: MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X
Anakart: MSI MAG Z390 Tomahawk
Sıvı Soğutma: Cooler Master Liquid ML240L RGB
Ram: Corsair 16GB(2X8GB)
M2 SSD: Samsung 970 Evo Plus NVMe 1TB

Son düzenleme:
Bütçen ne? Bu arada imzada deme, ceza sebebi. Sistemini mesaj olarak yazacaksın.

Özür dilerim. Aslında bütçem yok. Oyunları 2K da oynadığım için artık işlemci kullanımı çok arttı için bende parçaları değiştirmek istiyorum. Bu yüzden işlemciye önem verdim. İşlemciyi besleyecek kadar olursa benim için daha iyi olur. 11., 12. ve 13. nesillerde işlemci sıcaklığı arttığı için ona göre bir sıvı soğutma, anakartta ise ATX boyutu ve 4 slotluk RAM slotu tercih ettim. İleride 4x8 olarak ekleme yapacağım. Benim düşüncem bu tavsiyelerini bekliyorum.

4 slotlu anakart gereksiz pahalı. Tek slot RAM Intel tarafında ciddi bir fark olusturmuyor zaten. İdare edebilirim diyorsanız 2 slotlu önereyim. 2x8 veya 2x16 olarak kullanın.

Ha bu arada i3-12100F kullanıyorum, stok fan yeterli geliyor. Isındığını görmedim pek.

Bence 28k için o sistem çok pahalı 2 ürün için ekran kartını satıp 4070 alınıp işlemci anakart değiştirilebilir.

1- 4 slot pahalı ama bende 2x8 RAM var ona ekleme yapıp 4x8 kullanmak istiyorum.
2- Ama benim alacağım model i7 13700K. i7'nin 11 12 ve 13. nesilleri çok ısındığı için bu sıvı soğutmayı tercih ettim.

Bence 28k için o sistem çok pahalı 2 ürün için ekran kartını satıp 4070 alınıp işlemci anakart değiştirilebilir.

İşlemci ve anakartı değiştrirsem şu anda kullanmış olduğum sıvı soğutma yeni alacağım i7 13700K 1700PIN ile uyumlu değil.
Başka model öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Elindeki güç kaynağının marka modeli ne?

En iyisi elindekileri tamamen sat, hazır sistem alalım veya toplayalım.

Zaten yavaş yavaş sistemi komple değiştireceğim. Elimde o kadar para yok. Sistemi satıp yenisini almamda uzun zaman alır. İlerleyen zamanda RAM, PSU, Kasa ve Ekran Kartını değiştireceğim zamanı gelince. Benim için işlemci önemli bende bu yüzden yenisini almayı planlıyorum. Zamanında param yetmediği için i5 almıştım keşke i7 alsaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…