Sistemimde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Windows 10 kullanıcısıydım ve Warzone oyununda stutter yiyordum. 150FPS alırken sanki 30FPS 30Hz'de oynuyormuşum gibiydi. ReviOS'a geçtim lakin ReviOS'u kullanamadım. FPS'im daha çok düştü ve mouse sorunum vardı. Tekrar temiz kurulumla Windows 10'a geçtim lakin FPS düşüşü sorunum devam ediyor. ReviOS'dan sonra eskiden bu kadar düşük değildi. 150FPS'lerde 100'e düştü ve kasmalar var gibi sanki. Onun dışında stutter sorunları devam ediyor. Bilgisayarımın bir parçasında arıza var sanırım ama bilmiyorum bunu nasıl anlayacağım. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada oyunum 1TB'lık harici taşınabilir diske kurulu. Onunla alakalı mı bilmiyorum. Oyunun boyu 260GB olduğu için deneme fırsatım da olmuyor diğer disklerde. Acaba harici disk sorun yaratır mı?
Harddisk oyun performansını etkilemez sadece açılış ve yükleme ekranlarını etkiler. Dikey eşitlemeyi açmayı deneyin. Driverlarınızın en son sürümünü yükleyin. HDD'de sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız HDD Tune yazılımı ile kontrol edebilirsiniz.
FPS düşüşleri için MSI Afterburner gibi bir programdan takip etmenizi öneririm lakin ekran kartı kendini yormamak için %100'de çalışmıyor olabilir. Ekran tazeleme hızı yani Hz'sine göre yırtılmalar olabilir bir de şöyle ekran HZ 165 olsa bile Windows 60Hz olarak kullanıyor olabilir ayarlarınızdan kontrol ediniz.
FPS düşüşleri için MSI Afterburner gibi bir programdan takip etmenizi öneririm lakin ekran kartı kendini yormamak için %100'de çalışmıyor olabilir. Ekran tazeleme hızı yani Hz'sine göre yırtılmalar olabilir bir de şöyle ekran HZ 165 olsa bile Windows 60Hz olarak kullanıyor olabilir ayarlarınızdan kontrol ediniz.
Bu sorun sadece COD'damı var? Dediğim şeyleri yapmayı dener misiniz? Dikey eşitleme monitörle ekran kartının HZ değerlerini eşitler. Daha akıcı görüntü elde edersiniz.
130-150 civarı FPS alırken 100 olduğu kısma baktığımda ekran kartı kullanımınızın düştüğünü görüyorum ondan dolayı olabilir ekran kartınız için Dragon Center'dan Extreme Performance moduna almanızı öneririm kendini kısma problemi azalacaktır. Dikeş eşitlemeyi de açmanızı öneririm.
Bu sorun sadece CoD'damı var? Dediğim şeyleri yapmayı dener misiniz? Dikey eşitleme monitörle ekran kartının HZ değerlerini eşitler. Daha akıcı görüntü elde edersiniz.
Evet CoD'da var maalesef ki dikey eşitlemeyi açıp dönüş yapacağım hemen teşekkür ederim yani monitörümü 165Hz'de kullanıyorum V-Sync ile 165Hz'ye mi sabitleyeceğim?
Bu sorun sadece CoD'damı var? Dediğim şeyleri yapmayı dener misiniz? Dikey eşitleme monitörle ekran kartının HZ değerlerini eşitler. Daha akıcı görüntü elde edersiniz.
Ayriyeten ıslc- ıntelligent standby list cleaner kullandığımda sanırım tekrar PC'yi resetleyip açtığımda masaüstüm de sanki 30Hz gibi oluyor NVIDIA denetim masasından 144Hz'yi seçip 165 Hz'yi tekrar seçtiğimde sorun düzeliyor anlamadım sorunu kullanmıyorum ıslc şu an yine aynı anlamadım sorunu.
Evet CoD'da var maalesef ki dikey eşitlemeyi açıp dönüş yapacağım hemen teşekkür ederim yani monitörümü 165Hz'de kullanıyorum V-Sync ile 165Hz'ye mi sabitleyeceğim?
V-Sync güzel bir teknoloji monitörünüz 165Hz olduğu için siz zaten 165'den fazla aldığınız FPS değerlerinizi monitörünüz işlemeyecektir bu yüzden V-Sync açarsanır oyununuz Max 165 FPS olarak sınırlandırılır bu sayede hem sisteminiz 165'den fazla FPS almaya çalışmak için yorulmaz hem de daha akıcı bir oyun elde edersiniz.