RTX 2070 ve i5-7600K Darboğaz Yapar mı?

Jıjoe

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar, şu an i5-7600K ile beraber GTX 1070 kullanıyorum ama oyunlarda daha fazla FPS alabilmek için RTX 2070 alıp takmak istiyorum. Darboğaz kasma falan yapar mı onu merak ediyorum, deneyen ya da bilgisi olan yazarsa sevinirim, iyi günler.

Darboğaz olup olmadığını görmek için Afterburner değerlerini inceleyin. Eğer işlemcinin %100 çalıştığı bir oyun varsa, o oyundan daha fazla FPS alamazsınız.

Oyundan oyuna değişir darboğaz oranı ancak 7600k'ı soğutmanız güzel ise biraz overclocklayarak idareten kullanmaya devam edebilirsiniz.
Arkadaşın attığı siteye bakılırsa İ5-7600K ile İ7-8700K arasında ortalama 10 fps farkediyor buda önemli derecede darboğaz yapmadığını gösterir mi?

2017 tarihli bir video atıyorsunuz. 6 tane oyun incelenmiş. Çoğu dört çekirdek optimize oyunlar.

Watch Dogs 2 6 çekirdek optimize bir oyun ve darboğaz videoda da bariz şekilde ortada. %50-70 arasında GPU kullanımı vermiş. Çıkartılan CPU render rateler de tatmin edici değil.

7600k günümüz 6 çekirdek oyunlarında Ryzen 1600'den bile kötü performans veren eskimiş bir işlemcidir. (Ryzen 1600 tekli çekirdekte %30 geride olmasına rağmen)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an bile 7600k GTX 1070'i dahi birçok 6 çekirdek optimize oyunlarında 1080pde besleyemez. O yüzden 2070e geçerseniz daha çok FPS alamazsınız birçok oyunda. GPU kullanımınız %90sa %60a düşer o boşlukla da ancak çözünürlüğü yükseltirsiniz o da size FPS olarak dönmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı