RTX 2070 ve Ryzen 5 2600X Düşük GPU Kullanımı

Plaka düşmüş reis onu ayarladım fakat bu seferde stok fanı oturtamıyorum bir yerden vidasını sıkarken diğer taraf havaya kalkıyor..
Aynısı montaj esnasında benim başıma da gelmişti hocam anakartı havaya kaldırıp plakayı güzelce oturtmuştum sizin durumunuzda bu biraz zor görünüyor tavsiyem fanı anakartın vida deliklerine denk getirin biraz baskı uygulayıp oturtun ardından da vidaları çapraz sıkın

Yapamıyorum hocam çapraz sıkamıyorum sağ üstü sıktığım vakit sol üst kalkıyor çıldırdım evin içinde kıracam şimdi

Aynısı bana oldu vidayı sıkarken diğer yan tarafın kapağını açtım ve o vidayı sıkacağım kısmı diğer elimde bastırıyorum. Baya zor oldu ama o şekilde yaptım.
1 saatlik çalışmanın ardından fanı takabildim.
Stres testine sokayım dedim ve soktum değerler bu şekilde, AIDA64'de maksimum sıcaklık farklı, Core Temp'de maksimum sıcaklık farklı.

Nasıl sizce?

X-AMP Profili açık
4.0 GHz Overclock
1.1875V
Game Boost kapalı

Stok soğutucuyla zaten bildiğiniz gibi..

Demek ki neymiş; stok soğutucu O.C için yeterli değilmiş. 85-90 derece çok yüksek. Tabii 3.90GHz olsa düşer. Orta halli soğutucu alana kadar bence 3.90GHz'te kullan.

Demek ki neymiş; stok soğutucu O.C için yeterli değilmiş. 85-90 derece çok yüksek. Tabii 3.90GHz olsa düşer. Orta halli soğutucu alana kadar bence 3.90GHz'te kullan.
4GHz için nasıl bir soğutma almam gerekiyor?
Düzgün soğutsun, devamlı sorun yaşamıyım, stres testinde normal sonuçlar alsın yani.
Ryzen 5 2600X stok fanları güçlü diyorlardı, hâla işlemcide bir sıkıntı olabilir şüphesindeyim.
Önerebileceğiniz 300-400 TL veya daha az fiyatında sıvı soğutma var mıdır RGB olması benim için önemli.

Son düzenleme:
Ryzen 5 2600X stok fanları güçlü diyorlardı, hâla işlemcide bir sıkıntı olabilir şüphesindeyim.
Sen sırayla 3.95, 3.90, 3.85 ve 3.80 GHz'leri dene. Bak gör küçücük frekans düşürünce bile ısı ne kadar çok değişiyor. Stok soğutucu güçlü ama bu kadar güç çekince bir yere kadar soğutabiliyor. İşlemcide sorun olduğunu gram sanmıyorum. Gayet normal görünüyor. Stok ayarlarda serin çalışıyordur zaten.

Sırasıyla şunlardan birini alabilirsin.

Akasa model soğutuculardan son ikisi AM4 soket desteklemiyor. Voodoo kullandım harika bir soğutucu, fakat ne yazık ki dediğim gibi Ryzen desteği yok.

2700x işlemciyi stock soğutucu ile kullanmaktayım ve gerçekten hız aşırtma için uygun bir soğutucu değil kendileri. İşlemcinin kendi boost değeri olan 4.3Ghz hızını Prime testinde 94 derece ısı olmadan alamıyorum. Bana da ek bir soğutucu almak şart oldu. Konunun takipçisiyim.

Anakartım MSI B450 Gaming Plus.
Üstteki arkadaş AM4 destekli olmadığını söyledi son 2 soğutucunun.
RGB'li hava soğutma veya RGB'li sıvı soğutma yok mu kaliteli 300-400 TL'lik bir fiyat bandında?
Şunu da belirteyim stres testinde 40 dereceden seri bir şekilde 60 sonra 70 oluyor bir anda fırlıyor.
Ayriyeten boştayken de bu durumlar oluyor işlemcim boşta 39 derecede çalışıyorsa, MSI Afterburner uygulamasını açıyorum bir anda 45 derece oluyor, fırlamalar oluyor bunlar normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…