Aynı sorun bende de oluyordu. Pubg, Battlefield 1 ve 5, Rainbow Six Siege oyunlarında çatışma ve aksiyon anında kare düşüyordu. Anladığım kadarıyla amd işlemciler (bendeki fx 8320 idi) oyunlardaki ani taleplere geç tepki veriyordu. Ya devamlı ihtiyaç olmadığı halde hızaşırtmalı kullanacaksın işlemciyi (bu işlemci, anakart ve ısıdan dolayı işlemci fanını gereksiz yoruyor) ya da intel platformunda iyi bir işlemciye geçeceksin. Masraflı oldu ama şu an 9600k işlemcimle mutluyum.
FPS sorunumu işlemcimi 4.2GHz’a çıkartarak çözdüm, fakat işlemci stok soğutucuyla 4.2GHz hızda boşta 45-65 derece yükte 70-85 derece çalışıyor, fan hızları %100 olmasına rağmen.
CS:GO Dust 2 haritasında en düşük ayarlar 1920x1080 çözünürlükte 250-450 bölgeden bölgeye değişen FPS alıyorum.
PUBG’de 144 FPS’in altına çok nadir iniyorum, işlemciye overclock yapmak GPU kullanımımı ciddi anlamda etkiledi.
Bi nebze etkilemişti, şuan için CS:GO harici oyun oynamıyorum o yüzden pek etkilemiyor beni darboğaz sorunu. Fakat Overclock yapmam PUBG gibi oyunlarda bir nebze de olsa etki göstermişti. Ekran kartına yapmadım bu arada Overclock'u. Yanlış anlaşılmasın işlemciye Overclock yapmıştım, 3.6GHz'den 4.2GHz'ye çıkartmıştım fakat şu anda 4.0GHz'de kullanıyorum.
Bi nebze etkilemişti, şuan için CS:GO harici oyun oynamıyorum o yüzden pek etkilemiyor beni darboğaz sorunu. Fakat Overclock yapmam PUBG gibi oyunlarda bir nebze de olsa etki göstermişti. Ekran kartına yapmadım bu arada Overclock'u. Yanlış anlaşılmasın işlemciye Overclock yapmıştım, 3.6GHz'den 4.2GHz'ye çıkartmıştım fakat şu anda 4.0GHz'de kullanıyorum.