RTX 2070 ve Ryzen 5 3600 sistem nasıl?

ense3

Centipat
Merhaba. Sadece PUBG oynamak için sistem topluyorum. E-spor işlerine de girmeyi düşünüyorum. Bu yüzde kabaca şöyle bir sistem düşünüyorum. Bir tek anakartı karar veremedim. OC yapmayacağım, anakarttan tek beklentim ses. Ses kalitesi çok iyi olmalı. Düşünceleriniz nelerdir yanlış hatalı veya eksik donanımları söyler misiniz?

Ryzen 5 3600.
RTX 2070.
Anakarti karar veremedim.
2x8GB 3200 RAM.
XPG 512 GB SSD.
650W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşünceleriniz nelerdir yanlış hatalı veya eksik donanımları söyler misiniz?
Güzel gibi duruyor. Tek merak ettiğim parçaları nereden alacağınız. Fiyatlar sürekli değişiyor ve parçalar indirime girebiliyor. Mesela RTX 2070 ve 2060 Super hemen hemen aynı performansa sahip ancak 2070 fiyatları genelde pahalı. Belki daha iyi fiyatlar bulabiliriz bunu demek istedim.

OC yapmayacağım, anakarttan tek beklentim ses. Ses kalitesi çok iyi olmalı.

Şimdi hocam, ses kalitesi iyi olan anakartlarda genel olarak OC potansiyeli yüksek oluyor. Yani ses kalitesi istiyorsanız OC potansiyeli iyi bir anakart almış olacaksınız zaten. Burada karşımıza şu seçenekler çıkıyor.
  1. İleride Ryzen 4000 serisi işlemci kullanmanıza izin verecek bir anakart, ses kalitesi güzel bir anakart
  2. İleride Ryzen 4000 serisi işlemcileri rahatlıkla kullanmanıza izin verecek bir anakart, (yani B450 olan da geleceğe yönelik olsa bile B550 daha güncel bir anakart), ses kalitesi de güzel bir anakart

1. durumda, GIGABYTE B450 AORUS PRO 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI ATX Anakart | ITOPYA

B450 Aorus Pro ses yongası olarak ALC1220 kullanıyor. Overclock potansiyeli yüksek. Dolu dolu bir anakart.

2. durumda, MSI MAG B550M Mortar AM4 mATX Anakart

B550M Mortar ise ALC1200 kullanıyor, 1220 ile arasında devasa farklar olmayacaktır. En azından ALC887, ALC892 gibi ses yongalarından iyidir. Mesela B450 Tomahawk Max gibi B450'lerin arasında kral olarak bilinen bir anakart ALC892 ses yongası kullanıyor. Ama tabi çok yüksek kaliteli kulaklıklarda fark edilir bu ses yonga farkı. Kullanacağınız kulaklıkla ilgili yani. Empedans değerleri vb.

Bütçeniz maksimum 1200 TL ise B550'leri zorlamanın mantığı yok. Mesela 1300 TL'ye çok güzel B550 Gaming Plus var ama ALC892 ses yongasını kullanıyor. 1220 değil. Ama şöyle bir durum da var, dediğim gibi kullanacağınız kulaklığa bağlı sonuçta B550 Gaming Plus güzel bir anakart ve çok kaliteli bir kulaklık kullanmadıkça besler bu ses kartı. Bu sebeple 1400 TL'ye Mortar önermiştim ALC1200 yonga kullanan. Siz en iyisi hangi kulaklığı kullanacağınızı da söyleyin.

Bütçenize uygun B550 ve sağlam bir ses yongası istiyorsanız,

B450 tarafında ise size önermiş olduğum ve yeni stoklara giren B450 Aorus Pro anakart her ne kadar yakışıklı ve dolu dolu bir anakart da olsa overclock potansiyeli rezaletmiş, kısa bir araştırmadan sonra öğrendim. Bu sebeple B450 alacaksanız ve ALC1220 gibi sağlam bir ses yongası istiyorsanız aşağıdaki anakart yeterli olacaktır.

Ama Vatan'da bir miktar daha ucuz ama stoğu internette bitmiş. Belki bulunduğunuz şehirde vardır.

Son düzenleme:
Hocam hangi kulaklığı kullanacaksınız? Çoğu üst düzey oyuncu kulaklığı USB ile bağlandığı için anakartın ses yongasının pek bir önemi kalmıyor.
Bir de 3200 MHz RAM yerine 3600 MHz almanızı tavsiye edebilirim.

Açıkcası
Çok teşekkürler bilgilendirme icin. Kulaklık olarak bose qc20 düşünüyorum.
Hocam bose quitecomfort 20 kullanacağım. Sanırım kulaklığın ayrıyetten bir ses kartı var. Ramler ise 3600 lerin Cl değeri 18, 3200 lerin 16. Gecikme değeri biraz daha az diye tercih ettim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…