RTX 2070 vs 5700XT Nitro

Dinopapaz

Hectopat
Arkadaşlar sonunda sistemimi kurdum ve siparişlerimi verdim. Son olarak ekran kartım kaldı. Sistemimin parçaları şu şekilde.
AMD Ryzen 7 3800X.
Gigabyte X570 Aorus Elite AMD.
Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16.
ASUS ROG STRIX 650W 80 Plus Gold PSU.

Ancak ekran kartına karar veremiyorum. 3500 civarı bir para vereceğim ekran kartına. 2-3 yıl sonra 2080E geçerim. GeForce RTX 2070 Tri Frozr ile 5700XT Nitro+ arasında kaldım. Super olmayacak, pahalı malum. 2070 ya da 5700XT alacağım. Hangisine yönelmeliyim bilemiyorum. Forumdaki bütün konuları okudum çok tartışma var ama son durumlar nedir bilgi alabilirsem sistemimi tamamlayıp açacağım inşallah. 5700XT'ye super ayarında denmiş. Haliyle o yüzden tercihte zorlandım. NVIDIA daha güvenilir gibi durmuyor değil. Kullananlar ne düşünüyor? Hangisi daha mantıklı olur. Fiyatlar aynı ayarda. Diğer parçalar hakkında da yorumlarınızı söyleyebilirsiniz. Her yoruma açığım. Geldik yine bir 5700XT vs 2070 konusuna dediğinizi duyar gibiyim. Ama şu parçayı da alıp sistemi bitirmeyi dört gözle bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir buçuk aydan fazla süredir 5700 XT Nitro+ kullanıyorum. 20.2.2 sürücüsü ile nerdeyse sorunum kalmadı. Şuan tek sorun ekran kartı boştayken 790MHz'in altına düşmüyor. Buna da sorun demek ne kadar doğru olur bilmiyorum, kartın ısınmasına veya fazladan güç çekmesine sebep olmuyor. Ben şuan her oyunu rahat rahat oynuyorum yani bir problemim yok, tavsiye ederim. Nitro+ zaten 5700XT'ler arasında high end bir model. soğutması ve frekans değerleri çok iyi, kart yük altında 2000+MHz'de çalışıyor. Güzel bir model yani.
PSU olarak o fiyata FSP Hydro G 750W Gold daha mantıklı bence. Diğer parçalar çok iyi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…