RTX 2070'den GTX 980'e geçilir mi?

yiyitc5

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 980 ekran kartı
asus rog strix b550f gaming
ryzen 5 3600
32gb ram
Yıllardır GTX 980 4 GB OC versiyon ekran kartını kullanıyorum ve çok memnunum.
Birkaç ay önce ucuz olduğu için axle marka RTX 2070 ekran kartı aldım ve o kadar kötü ki. Fan ayarı bulunmuyor ve fan devamlı %100 de çalışıyor. Performans olarak çok memnunum ama ses olarak cok rahatsızım. Sizce yeniden GTX 980 kartıma dönmeli miyim?

Kartı 2. el aldıysanız bakım gerekiyor olabilir.

Termal bakımını yaptım hocam.
Ekran kartının özelliği bu fan kontrol ayarı yok ve fan %100 de çalışıyor her zaman.

Termal bakımını yaptım hocam.
Ekran kartının özelliği bu fan kontrol ayarı yok ve fan %100 de çalışıyor her zaman.
Bu nesil kartlarda böyle bir şey olması imkansız. RTX serisi kartlar otomatik olarak ayarlanamaz şekilde %100 fan ayarında çalışmaz. Kartın performansı nasıl? Sürücü kurabiliyor musunuz? Isılar nasıl?

Böyle bir şeyin olması ihtimal dahilinde değil hocam.

Hocam size kartımı söylüyorum benden iyi bilecek değilsiniz ya axle markası mining için ekran kartları üretiyor ve fan ayarı bulunmuyor ekran kartında fan ayarı yapılmadığından devamlı %100 de sesli bir şekilde çalışıyor (ekran kartım axle marka)
Termal bakımlarını yaptım ısı olarak 80 dereceyi geçmiyor.
Driver olarak özel bir driver var sitesinden indiriyorsunuz.

Tek görüntü çıkışı olan versiyonlar mining için kullanılıyor fakat sürücüde fan ayarı olmadığına dair bir makale vs. bulamadım.

Fan ayarı gerçekten kartta yoksa da buna sahip olan bir BIOS atılması lazım ki onu bulmak da ne kadar olur bilmiyorum. Kart tek fanlı bir model olduğu için elbette gürültülü çalışacaktır fakat fan hızı ayarlanamayan bir model aldıysanız bunu Windows üzerinden değiştirmek de mümkün olmayacaktır, tahminimce en azından BIOS değişmesi lazım.

Sizden iyi elbette ki bilemem fakat bence siz bir yerlerde yanlışlık yapıyorsunuz. Herhangi bir firmanın bunu yapacağını düşünmüyorum. Ben de bayağı bir araştırdım ve her yapay zekaya sordum. Sizin dediğinizin aksi cevaplar verdiler.

Evet, axle firmasının ürettiği RTX 2070 ekran kartında fan ayarı yapmak mümkündür. Ancak bu ayarı genellikle doğrudan ekran kartının kendi yazılımı üzerinden değil, MSI Afterburner veya EVGA Precision X1 gibi üçüncü parti ekran kartı hız aşırtma (overclock) yazılımları aracılığıyla yapabilirsiniz. Her şekilde bu minvalde cevaplar aldım.

Bu kart hakkında yapılan videoların bazı yorumlarında aynı sorundan şikayetçi olanlar gördüm, kart gerçekten de fan ayarsız geliyor olabilir.

@yiyitc5 Kartın üstünde herhangi bir BIOS Jumper var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…