RTX 2070S R5 3600X sistem uyumlu mu?

Mert Yusuf

Hectopat
Daha fazla  
•Samsung 250GB 960 Evo M.2 SATA NVMe SSD.

•Kingston 16 GB (2x8GB) HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP RAM.

•Xigmatek talon Black Edition Vector 80Plus 750W midt ATX.

•WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200RPM 64MB cache harddisk.

•Gigabyte Aorus GeForce RTX 2070 Super 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0 ekran kartı (GV-N207SAORUS-8GC)

•ASUS ROG STRIX B450-F GAMING AMD B450 AM4 DDR4 4400 MHz ATX anakart.

•AMD Ryzen 5 3600X 3, 8GHz 35MB cache soket AM4 işlemci.

Not: Anakart’ta ASUS ROG STRIX B450-E GAMING AMD B450 AM4 DDR4 4400 MHz ATX anakart modelini seçebilirim.

Topladiginiz sistemde herhangi bir sıkınti yok. Ama isterseniz Gigabyte B450 GAMING X alabilirsiniz. Daha ucuz.

Sisteminiz çok iyi.Naçizane anakartı X570 öneririm.MSI MPG X570 Gaming Plus ile yazdığınız anakart arasında dağlar kadar bir fiyat farkı yok.Bir de yapabiliyorsanız RAM frekansı biraz daha yüksek bir RAM tercih edin.Sevgiler.

ASUS ROG serisi her zaman tercihim oldu performansta bir sorun çıkarır mı?
ASUS'un B450 çipsetli kartlarda kullandığı VRM'ler konusunda şikayetler gördüm, Tomahawk Max bu konuda en çok önerilen, Aorus Elite ise bir nevi Aorus Pro'nun ısınma sorunu olmayan hali. Ekran kartınız Gigabyte olunca görüntü birliği için Aorus Elite seçebilirsiniz ancak Tomahawk Max biraz daha önde.

Ben ASUS TUF serilerinde bu sıkıntı var diye biliyorum bu modelinde de bu sorun mevcutmu VRM dediginiz ne oluyor tam açıklarsanız çok sevinirim.

Ben ASUS TUF serilerinde bu sıkıntı var diye biliyorum bu modelinde de bu sorun mevcutmu VRM dediginiz ne oluyor tam açıklarsanız çok sevinirim.
VRM, işlemciyi beslemek için kullanılan parçalardır. B450 anakartlar arasında da en kaslı VRM'e sahip olan anakart, B450 Tomahawk Max'tir. Bunun yanında yine aynı VRM'e sahip olan B450 Gaming Plus Max de düşünebilirsiniz.
Asus, B450 anakart ailesinde diğer markalara göre biraz daha düşük kaliteli VRM'ler kullandığı için pek de önerilmiyor.

Öncelikle teşekkür ederim. Benim aklımda ASUS ROG serisi var ama bu ciddi sıkıntılar yaşatır mı ASUS’un görseli çok hoşuma gittiği için onu istiyorum açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…