NVIDIA RTX 2070S ve RTX 2060S modellerinde düşük GPU kullanımı.
Merhaba ben arkadaşimla birlikte almış olduğumuz ekran kartlarında ( Gigabyte RTX 2070S ve Gigabyte RTX 2060S) ikimizinde dikkatini çeken bir şey fark ettik.
Gigabyte RTX 2070S GPU kullanımı [%60-70] - Gigabyte RTX 2060S [GPU kullanımı %50-60-70]
CoD Warzone - GTA 5 FiveM GPU kullanım fotoğrafların linklerini ekteki açtığım posta yükledim.
Daha çok oyun üzerinden fotoğraf paylaşacağım ama zamanım olmadığı için şu an yükleyemiyorum ileride yükleyeceğim.
İlk düşüncem RTX kartların kullanım (%) bu diye düşünüyordum ama internette yaptığım araştırmada gameplay videolarında GPU genellikle %80-%99 kullanımını gördüm.
İkinci düşüncem RTX teknolojisini açtığımda kartın bazı videolarda %80-99 civarı düzeldiğini gördüm ama CoD Warzone'da denediğim RTX teknolojisi yine aynı GPU kullanımı sergilediğini gördüm ve değerler %60, 70 ve 80.
Üçüncü düşüncem kartın bozuk olduğu yönde daha yeni ve (sıfır) aldığım Gigabyte RTX 2070S aldığım kart Coil Whine'lı bir şekilde geldi.
Size sorum bilginiz var ise bu iki kart neden bu kadar düşük GPU kullanımı sergiliyor acaba yazılımsal bir problem mi yoksa donanımsal bir problem mi?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.