RTX 2080 Ekran Kartı Nereden Alınmalı?

Kamdi

Hectopat
Daha fazla  
Yeni çıkacak olan RTX serisi ekran kartlarını beğendim. Almak istiyorum ama nereden almak mantıklı olur? Açıklanan fiyatı 799 $ yani 5.000 TL ediyor (29.08.2018 tarihi ile). Fakat Mağaza fiyatı 1200 $. Bu çok fazla. Asus RTX 2080 modeli için 9.000 TL fiyat biçilmiş. Arada neredeyse ekran kartının kendisi kadar fark var. Amazon'dan almak bu sorunu çözer mi? Ya da yurt dışına çıkabilirsem öyle mi halledeyim? Lütfen çözümlerinizi ve fikirlerinizi paylaşın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de elektronik ürünler üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergilerin ek tutarı yüzde 50'ye yakındır. 1000 USD olan 1500 USD olur. 799 ise 1200 olur. Bu ek tutar mağaza kazancı değil, devletin aldığı paradır.

Yurtdışı alışveriş çözmez zira garantiler geçersiz. Örneğin Türkiye'de yurtdışından alınmış bir anakartı servise götürdüğünüzde bakmıyorlar artık. Zira her servise giden parçanın parası şirketin Türkiye ofisi varsa onlar, resmi distribütör varsa yine burada oluşturulan bütçelerden karşılanıyor. Satışını yapmadığı parçanın arızasını gidermek şirketi zarara sokuyor. Zaten ülkeye sokarken vergisini, kargo ile sipariş ettiğinizde kargosunu ödüyorsunuz. Değecek kadar ucuz olmuyor, bazen de kargo daha pahalıya geliyor.

Türkiye'den alınmalı çünkü çok para bir şey oldu mu yardım edecek yer ararsınız. Şu anlık İtopya'dan alınabilir tabii Sinerji gibi yerlere gelmesini de bekleyelim anca fiyatları karşılaştırıp öğreniriz.

Bilmiyorum, ekran kartında garanti şu anda o kadar zorunlu değil gibi. Tamamen otomasyon üretildiği için üretim hatası olması çok zor. Yurt dışından almayı o yüzden düşündüm. Ama dediklerinizde doğru. Cevaplarınız için Teşekkür ederim. <3

Türkiye'de elektronik ürünler üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergilerin ek tutarı yüzde 50'ye yakındır. 1000 USD olan 1500 USD olur. 799 ise 1200 olur. Bu ek tutar mağaza kazancı değil, devletin aldığı paradır.

Yurtdışı alışveriş çözmez zira garantiler geçersiz. Örneğin Türkiye'de yurtdışından alınmış bir anakartı servise götürdüğünüzde bakmıyorlar artık. Zira her servise giden parçanın parası şirketin Türkiye ofisi varsa onlar, resmi distribütör varsa yine burada oluşturulan bütçelerden karşılanıyor. Satışını yapmadığı parçanın arızasını gidermek şirketi zarara sokuyor. Zaten ülkeye sokarken vergisini, kargo ile sipariş ettiğinizde kargosunu ödüyorsunuz. Değecek kadar ucuz olmuyor, bazen de kargo daha pahalıya geliyor.
Amazon.de üzerinden alınabilir 2 sene garanti veriyorlar.

Amazon falan öldü artık öldürdüler vergiler vs. ile. @Ali Güngör özetlemiş zaten aklında bu gibi yurtdışından getiririm olayı olanlar için tek cevap niteliğing özetlemiş. Haziran falandı sanırım yeni vergiler konarak bu yurtdışı olayı bitirildi.
Bazı ürünler halen daha ucuza geliyor. Ekran kartı gibi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı