RTX 2080 sisteme ekran kartı yükseltmesi önerisi

Chn37

Femtopat
Daha fazla  
  • İşlemci: Intel(R) Core(tm) i9-9900K CPU @ 3.60GHz
  • Ekran kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio.
  • Anakart: MSI MEG Z390 ace.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro cMW16GX4M2C3000C15 (2x8 GB)
  • İşlemci soğutucu: NZXT Kraken X62 280mm sıvı soğutma.
  • SSD: Samsung 970 EVO 500 GB M.2 SSD.
  • HDD: Seagate 2 TB.
  • PSU: Seasonic Prime 750W 13.5cm fanlı 80+ Platinum (sea-SSR-750pd) güç kaynağı.
  • Monitör: ASUS 2560x1440 165 Hz IPS.

Merhaba, yaklaşık 5-6 yıldır yukarıdaki sistemi kullanıyorum. Oyun odaklı kullandığımdan ekran kartı yükseltmesi yapmak istiyorum. Beraberinde RAM ve SSD kapasitesini de artırmayı düşünüyorum. Amacım en mantıklı fiyata beni yine bir 5 sene daha diğer bileşenleri değiştirmeden idare edecek bir yükseltme yapabilmek. Sonrasında şartlara göre yeni bir PC düşünebilirim. İşlemcime overclock yapmadım. Görsellerini aşağıya ekliyorum.

Ekran kartı olarak;

1. RTX 5070 Ti.

2. RTX 5070.

3. RTX 4070 Ti Super.

Bu modeller işlemcime fazla mı gelir? 2K çözünürlükte kullanacağım. Daha alt seviye kartlarda bu sefer de 2080 ile çok fark olmamasını istemiyorum. Yapılabilecek maksimum ekran kartı güncellemesini yapmak istiyorum.

RAM ve SSD olarak;

RAM eski model olarak bulabildim. Anakart 4700 MHz destekliyormuş. Altındaki en yüksek MHz bunu bulabildim.
Hazırlıklı olmak adına bu bileşenleri buldum ancak farklı tavsiye edeceğiniz bileşenler varsa belirtebilirsiniz. Sistemde uyum, darboğaz gibi durumlar açısından tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Hocam bütçeniz ne kadar? Benim tercihim am5 sokete geçip ekran kartınızı Rx 9070 yapmanız.

Hocam bütçeniz ne kadar? Benim tercihim am5 sokete geçip ekran kartınızı Rx 9070 yapmanız.
Bütçem f/p ekran kartı almak üzere esnek 30-40 bin civarı. AMD ekran kartı mevcut sisteme takılamaz mı? Anakart, işlemci değişimi şuan yapamam.

Aksine 2K veya 4K kullanman daha iyi olur güçlü ekran kartlarında.

Bütçem f/p ekran kartı almak üzere esnek 30-40 bin civarı. AMD ekran kartı mevcut sisteme takılamaz mı? Anakart, işlemci değişimi şuan yapamam.
Hocam ekran kartı geliştirmenin hiçbir manası yok RTX 2080 1080 P için hala manyak bir kart. Bence siz egerki ilerde işlemci ile ugrasmicam diyorsanız sole yapın.
Anakart: MSI x870 P Wifi
İslemci: Ryzen 7 9700x
Ram: Patriot 16x2 Cl 30 6000 MHz ram
Soğutucu: Enermax 360mm gaminggende.

Hocam amd tarafı daha iyi saf güç açıdından ama ben dlss açıp fpsleri uçurcam diyorsan 5070ti mantıklı olabilir. Ama yinede az miktarda darboğaz olabilir onuda overclock ile kapatabilirsin .

İşlemciniz gayet iyi bence değişiklik yapmaya gerek yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…