Emekli_Gamer
Hectopat
Daha fazla
Çok düşünmeye gerek yok almışsın sonuçta, gayet iyi.
İşlemci darboğazı var. 10400F 2080 Super'i besleyebilecek güçte değil. Üstelik sistem 900p ve RAM'lerinizde eminim 3000MHz altındadır. Ekran kartı kullanımınız sık sık %60-70 civarına düşecektir. İleride işlemciyi yükseltmeniz şart. Attığım videoya bakarsanız 3600MHz RAM ve 1080p de sık sık %70-80 civarına düşüyor. O monitör ve RAM'lerle sizde daha da düşecektir. Testteki ekran kartı RTX 2080 bu arada sizdeki daha da yüksek olduğu için darboğaz iyice artacak.
yakın zamanda monitörü 1080p yapıcamİşlemci darboğazı var. 10400F 2080 Super'i besleyebilecek güçte değil. Üstelik sistem 900p ve RAM'lerinizde eminim 3000MHz altındadır. Ekran kartı kullanımınız sık sık %60-70 civarına düşecektir. İleride işlemciyi yükseltmeniz şart. Attığım videoya bakarsanız 3600MHz RAM ve 1080p de sık sık %70-80 civarına düşüyor. O monitör ve RAM'lerle sizde daha da düşecektir. Testteki ekran kartı RTX 2080 bu arada sizdeki daha da yüksek olduğu için darboğaz iyice artacak.
Hocam 16 GB RAM siparişi verdim 3200MHz onlar bu hafta içi gelecek ama anakart 2933 MHz desteklediginden 2933 kulanacak.
İkinci olarak da dün Steam PUBG girdim degerler böyleydi.
Eki Görüntüle 2299849
Eki Görüntüle 2299851
Genelikler 80-90-100-110 aralarında geziyor bu degerler şuankine göre normal mi?
Yakın zamanda monitörü 1080p yapacağım.
Normal drop girmiyorsa sıkıntı yok. Ekran kartı kullanımı %95'ten bir anda %75 falan olursa kasma hissi oluşur. NVIDIA Denetim Masası ayarlarından doku kalitesi ve kenar yumuşatma gibi ayarları kaliteye çekin.
İşlemciniz zaten can çekişiyor bir de ısındığı için frekans kısıyor bu yüzden drop giriyor.Hep degil ama arada filan ani bir takılma oluyor bu neden kaynaklıdır.
+Bir de işlemci sıcaklıgıda fazlaydı teste 80-100 arasında gezdi hep macun değiştireceğim onunda.
İşlemciniz zaten can çekişiyor bir de ısındığı için frekans kısıyor bu yüzden drop giriyor.
Tamamdır hocam şu RAM ve macun gelsin bir de öyle bakacağım FPS bir artış olur büyük ihtimal.
Peki monitör 900p oldugundan bunun FPS bir etkisi var mıdır?
1080p alsam darbogaz kalkar mı hocam.
Darboğaz yine olacak ama ısınma sorununu çözerseniz drop sorunu azalır. 900p de darboğaz olmasaydı FPS artardı. 1080p monitörle daha iyi görüntü kalitesi alacaksınız hem de performans kaybı olmayacak. İşlemcinin ekran kartına güçlü kaldığı durumlarda ayar kısarak performansı arttırırsın. Tam tersi yani GPU güçlü olur işlemci güçsüz olursa ayarları arttırırsın görüntü güzelleşir ama performans artmaz. Açıklaması işlemciniz 90 kareden fazlasını çizemiyorsa ve ekran kartınız 900p de 140 kare 1080p de 105 kare verebiliyorsa siz yine işlemciden ötürü 90 kare alacaksınız. Bunun artıları ekran kartı kullanım oranı dalgalanması azalacağı için daha stabil oyun deneyimi ve iyi grafikler.
Arkadaşlar ekran kartını 2. el aldım test yapmam lazım. Pek anlamıyorum bende, bu değerler nasıl? Şu anki sistemin duruma göre ekran kartının bu degerleri vermesi normal mi ya da başka bir durum mu var? Sıkıntılı mı ekran kartı?
- İşlemci i5 10400F.
- Monitör 1600X900.
- RAM 8 GB.