RTX 2080 Ti sistemde OBS açılınca FPS düşüyor

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarımda oyun oynarken OBS açtığım anda FPS inanılmaz düşüyor. Normalde 150 FPS alıyorsam OBS açtığım an 30 FPS'e kadar düşüyor ve ekran yakalama dahi aktif değilken. Öylece siyah ekran dururken bile düşürüyor FPS değerlerini. Bunun sebebi nedir? Önce işlemcide problem var sandım fakat yok her şey sorunsuz çalışıyor. OBS tertemiz sildim tekrar kurdum, format attım, Streamlabs OBS kullandım hepsinde aynı sorun.

Lütfen bir çözümü olan varsa yardımcı olabilir mi?

Sistem:
  • Anakart: ASUS ROG Crosshair VIII Hero.
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 3050X.
  • RAM: 32 GB DDR4.
  • Ekran kartı: RTX 2080 Ti.
  • SSD 970 EVO Plus 1TB.
  • PSU ASUS ROG Thor 850W Platinum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde FPS düşürmesi normal fakat 120 fps düşürmesi normal değil. Kalite ayarlarını düşür olmazsa sanırım kaydı yaparken işlemciyi kullanıyor olabilir.

Normalde FPS düşürmesi normal fakat 120 FPS düşürmesi normal değil. Kalite ayarlarını düşür olmazsa sanırım kaydı yaparken işlemciyi kullanıyor olabilir.

Yok dostum yazdığım gibi kayıt veya yayın tuşuna basmıyorum bile sadece OBS açık ve herhangi bir pencere yakalama dahi açık değil. Sadece uygulamanın açılması yetiyor yani. 4 yıldır kullanıyorum son 3 aydır çekiyorum bu sorunu çıldırmak üzereyim.
Bu arada XSplit diye bir uygulama ile denedim FPS hiç düşmedi. Sorun tamamen OBS ile alakalı fakat format attım, OBS sildim kurdum, hiç bir ayarına dokunmadım yada önerilen ayarları da yaptım hiç bir şekilde değişmiyor. Sanki uygulamadan da değil. Uygulamayı açınca bilgisayar kendi kendine bir triplere giriyor. Acaba Monitör FPS değeri ile Ekrana yansıyan FPS ile mi alakalı dedim farklı monitör denedim oda olmadı. Yahu denemediğim kalmadı nedir bu saçmalık.
Güncelleme;

Sorunun sebebini buldum. OBS içerisinde ki kaynaklara eklediğim görsel animasyonlar ve bunların boyutlarının büyük olması sebebi ile FPS değerlerinin düştüğünü fark ettim. Kaldırdığımda düzeliyor. Bunun sebebi nedir yani bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…