RTX 2080 ve Ryzen 7 3700X Sistem Toplama

xstrayder123

Megapat
Daha fazla  

Listem burada. Ek olarak Vatan'dan MB511 RGB kasa alacağım boş. Tüm tavsiyelerinizi, olumlu - olumsuz yorumlarınızı, ekleyeceklerinizi veya istemediklerinizi ve neden böyle olduğunu yazarak hem bu konuyu okuyan-okuyacak arkadaşlara fikir vermesi açısından belirtmenizi rica ediyorum.
  • ASUS X570 TUF düşündüm çünkü acaba 2 tane MP510 960GB NVMe M.2 SSD alsam mı dedim. Sizce? Değer mi? Yoksa yana 1TB HDD yeterli olur mu? Yoksa 2X SSD mi?
  • RM750X'den kaliteli, "fiyatı uygun" bir PSU var ise öneri alabilirim.
  • RTX2080 O8G düşünüyorum. Fakat uygun fiyata bir 6,2K'ya sinerjide görmüştüm. 5K'ya da İstanbul'da satan arkadaş var. Ondan alsam mı diyorum? Ama üniversite sebebiyle gidemem. 1 ay soraya taaa tatil bizim. 24 Ocak'ta. Kartı alırlarsa işte
  • Soğutucuya gerek var mıdır? Çünkü OC yapmayı düşünüyorum Ryzen'e. Zararı olur mu? Eskir mi hızlı? Ya da uygun bir soğutucu (sessiz ve soğutan) öneri alabilirim. Ha eğer diyorsanız stok yeter (ki zannetmiyorum okuduklarıma göre) almayabilirim.
  • RAM hakkında araştırdım çok. Valla en idealini bunun olduğunu düşünüyorum. (16-16-16-36) güzel bir CL16 bulamadığım için TR'de bu RAM'de karar kıldım.
**2K 144Hz (PG278Q) monitörde kullanılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatlar bir tık yüksek ama sistem bileşenleri makul ve güzel.

Depolama kısmında tavsiyem 1*Nvme yanına 1*SATA SSD almanızdır mekanik yerine. Belirteyim; günlük kullanım ve oyunlarda Nvme ile SATA SSD arasında fark yok denecek kadar az bunu biliniz.

RM750X beyaz ve hoş bir PSU. Tercih sizin. Daha uyguna FSP veya Seasonic gibi markaları da tercih edebilirsiniz ve 750W gerekli değil 650W fazla fazla yeterli.

Overclock CPU'a hiçbir zarar vermez (kolay kolay). Ekstra soğutucu olarak önerim NZXT Kraken X62/72 (hangisi uygunsa kasaya - performansları aynı denilebilir)

Reddit yalancısıyım buyrun;

TUF Gaming Plus yerine Aorus Elite veya Pro Carbon tercih edilebilir.

Son olarak 2080S

Son düzenleme:

Yorum için teşekkürler. Hazır almak istemiyorum, sağolun. Önerdiğiniz güzel duruyor.
-Zotac'ı bilmiyorum hiç. Asus ve Msi 'a göre nasıldır?
-Bir de XPG ssd'lerde ısınma sorunu duymuştum.
-Aorus elite önermenizin sebebi nedir acaba? Aklımda Prime Pro ve Asus TUF X570 var da.
-Ram'ı ise listemdekini düşünüyorum. Hem RGB hem de cl açısından biraz iyi gibi duruyor (fikrinizi belirtirseniz sevinirim)
-Kasayla ilgili fikrim yok zaten Fakat PSU ve Kasa ayrı düşünüyorum. MB511 tam biçilmiş kaftan gibi (mesh- fan-tip ideal)
-Psu 'yu da işte acaba daha uyguna güzel olur mu diye? Ne kadar fark eder ki FSP HYDRO G 750W ve RM750x ?

Teşekkürler.

Teşekkürler hocam. Sata olayını düşünüyorum bende. Ama aynı fiyata gelmiyor mu zaten?
Sizce 500gb NVME M2 + 1tb SATA SSD mi yapsam ? yoksa 1TB NVME M2 + SATA SSD ?
OC yorumu için sağolun, kafamdaydı hep.
Soğutucu bakıyorum hala bi tam net bişey yok.
Buyrun araştırdıklarım:
1-Rajintek Orcus 360 Core Soğutucu SIVI
2- NZXT Kraken x72
3- NZXT Kraken x62
4- H115i Platinum
5- H150i Pro
*Acaba bunlara değer mi? Rahat olsun sistem istiyorum hem. Yoksa daha yarı fiyatına uygun fikirler varsa (sıvı veya hava soğutma) alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yoksa daha yarı fiyatına uygun fikirler varsa (sıvı veya hava soğutma) alabilirim.
Be Quiet! Dark Rock 4 ve Dark Rock 4 Pro'ya da bakabilirsin. Hava soğutmasında Pro modeli hem çok sessiz hem de Noctua NH-15 kadar performanslı. Aynı zamanda çok şık ve kaslı.
-Zotac'ı bilmiyorum hiç. Asus ve Msi 'a göre nasıldır?
Zotac, en az Asus, MSI gibi markalar kadar kalitelidir şüpheniz olmasın. Önerdiğim modelde 3 fan + büyük bir soğutma bloğu mevcut.
-Bir de XPG ssd'lerde ısınma sorunu duymuştum.
RGB'li M.2'sinde ısınma sorunu mevcut. Bahsettiğim modelde böyle bir sorun yok. Zaten Aorus Elite modelinde M.2 SSD için pasif soğutucu mevcut.
Ram'ı ise listemdekini düşünüyorum. Hem RGB hem de cl açısından biraz iyi gibi duruyor (fikrinizi belirtirseniz sevinirim)
O ramler de gayet kalitelidir. Ben neredeyse aynı performansa daha uygun fiyatlı diye o Corsair ramleri önermiştim.
-Psu 'yu da işte acaba daha uyguna güzel olur mu diye? Ne kadar fark eder ki FSP HYDRO G 750W ve RM750x ?
Performans açısından hiçbir farkları yok. Daha uygun fiyatlı olduğu için FSP tercih edilebilir. Ki FSP de kaliteli bir markadır.

Ayrıca benim Teknobiyotik PC sihirbazıyla topladığım sitem daha uygun fiyatlı olmasına karşın 2080 Super mevcut. Bir de seçtiğim M.2 SSD Gen.4. Yani okuma hızı çok daha hızlı. He günlük işlerde çok farkı olmaz. Ama öyle bir bütçeyle sistem toplarken en güncelini almak daha mantıklı.

TUF bence bu tabloda yanlış yerde.
Ben 2 tane NVMe kullanıyorum 1 TB İntel 660p (kesinlikle öneririm), 1 TB 970 PRO, sata işine girmiyorum artık tavsiye ederim. Tabi hep maliyet bunlar tercih size kalmış.
AMD sistemimde bende TUF kullanıyorum. Alırken bayağı araştırmıştım çok verimli bir kart üstüne gereksiz para vermenize gerek yok. Hatta bir şey üst modellerinden daha fazlaydı fakat hatırlayamıyorum hatırlayınca yazarım buraya.
Sistem güzel ama ekran kartı bende RTX 2080S derim.

-zotac sinerji 2080super triple Burada 500tl daha uygun

- O ssd hocam pahalı. Bence gereksiz. Şahsen 4-5k okuma hızı gerekli olmaz Sizce?
Benim düşüncem biraz şekillendi o da şöyle : 480gb MP510 NVME M2(Windows güzel oyunlar vs.) + 1tb sata ssd? Sizce? Yoksa 1.5TB (1+500gb nvme m2) mı yapmalıyım?

-Ekran kartı konusunda ise bi satıcı 4.900TL'ye RTX2080 Asus Strix OC versiyonu bırakacak nakit yaparsak alışverişi. Sizce? Vatan faturalı bir de. Bi sıkıntı eğer iade veya değişim talebi olursa(sıkıntı oldu diyelim kartta onay geldi) fatura sahibi gerekliymiş ki satıcının İstanbul'da zaten dükkanı varmış. Yani belli. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Garanti durumunda ise sıkıntısız ben faturamla halledebilirim. İşte bi bu düşündürüyor. Almışken kafan rahat, fatura senin adına olması var Sizce? 4.900TL'ye RTX2080 OC ASUS? Yoksa 600 koyup SİNERJİ'den TRIPLE 2080 SUPER mi?
Yani anlayamadım demek istediğinizi "Bu tabloda yanlış yerde " derken ? xD Aşağıda da kullanıyorum güzel demişsiniz kafam allak bullak DDD
Biraz içim Prime Pro x570 'E kaydı . VRM soğutması açısından falan iyiymiş. 300tl fazla veririm adam gibi temel atarım ?

Tuf model daha yüksek olmalı demek istemiştim VRM sayısı daha fazla TUF modellerde her türlü daha iyi bence

Yoksa 600 koyup SİNERJİ'den TRIPLE 2080 SUPER mi?
Ben olsam o kadar parayı verdikten sonra 600₺ üste koyup sıfır üst seviye kartı alırdım.

SSD için 480GB'lık M.2 yanına da 1TB'lık Sata SSD yeterli olur diye düşünüyorum.
Şahsen bende 240GB'lık sata SSD var. İçerisinde sistem ve programlar yüklü. Yanında 1TB'lık 5200RPM'lik HDD var. Hız konusunda bir sıkıntı çekmedim. Ki oynadığım oyunlar, Overwatch, BF1, CoD MW, Apex.
Size sistemi önermemdeki sebep, sizin topladığınız sistemden daha ucuza daha performanslı bir sistem olmasıydı.

Teşekkürler. Vatan'da %18kdv + sepette %5 oem indirimi var. 5.6kya msi 2080super çektim hayırlısı olsun. 2100tl ye ryzen7 3700x 1500tlye prime pro x570

ssd konusunda vatanda uygun fiyat göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…