Aynen, oydu. Evet o CPU serisi konusunda da tekrara düşmeyeceklerine dair ümitliyim. Piyasadan komple yok oldular...@alihanvardertyok 6900 XTX'i diyorsan evet bunu 3090 Super'e karşı tek seferlik yapacaklarını düşünüyorum. Biliyorsun bunların bir XT serisi Ryzen saçmalıkları vardı geçen sene kimse satın almamıştı. NVIDIA'nın bilerek eksik kart çıkarması da çok büyük çakallık yahu ne gerek var AMD gibi yapsana, zaten kral sensin AMD Radeon kullanıcıları da seni büyük/öncü olarak kabul ediyor.
Birinden VRAM kısayım, diğerinden çekirdekleri kısayım, birisinin Tensor çekirdeklerini az koyayım sonra Super/Ti diye olması gerektiği hale getirip tekrar satayım. AMD bunu yapmıyor işte yaptığı her kart çekirdek, VRAM olarak ideal oluyor. RX 6800 gibi bir canavarı attı AMD, gittin piyasada bulunmuyor, tehdit değil diye 3070 Ti'ı 8 GB çıkardın. Ne gerek var böyle ince hesaplara, vur 16 GB'ı fiyatı da ona göre ayarla. 1080 Ti ile yaptın bunu, yıllar sonra bile hala efsane kart diyor herkes şimdi ne değişti?
@alihanvardertyok tamamen katılıyorum. Düz modeli alanları rahatsız edecek, moralini bozacak bir durum bu. En azından bu seride yapmayabilirlerdi, insanlar dünya genelinde fahiş fiyatlarla 3060 gibi kartları zar zor alabilmişken.
Eskiden ekran kartları daha sık çıkardı zaten. Aşağı yukarı her sene çıkarıyorlardı ve bugünkü gibi seriler arasında fazla fark olmuyordu. Örneğin 750 Ti çıktığı zaman bir önceki nesilden 650 Ti Boost'a eşitti. Nvidia 900 serisi ile birlikte çok güçlü ekran kartları piyasaya sürmeye başladı ki AMD'nin de üst seviye kart çıkaramama durumu o zamanlar başladı. R9 300 serisi GTX 900 serisinin gerisinde kalmıştı baya. Esas darbe ise 1000 serisi ile geldi, ondan sonra da ekran kartları 2 sene aralıklarla çıkmaya başladı. Seriler arasında performans farkı arttı. Artık yeni neslin orta seviye ekran kartı önceki neslin üst seviye kartına eşit oluyor. Örneğin 1060=980, 1080=2060.Akıllı telefon piyasasına döndü. Her sene "yeni" bir şeyler çıkarılacak.
Ancak dönebildim. Kusura bakmayın.Eskiden ekran kartları daha sık çıkardı zaten. Aşağı yukarı her sene çıkarıyorlardı ve bugünkü gibi seriler arasında fazla fark olmuyordu. Örneğin 750 Ti çıktığı zaman bir önceki nesilden 650 Ti Boost'a eşitti. Nvidia 900 serisi ile birlikte çok güçlü ekran kartları piyasaya sürmeye başladı ki AMD'nin de üst seviye kart çıkaramama durumu o zamanlar başladı. R9 300 serisi GTX 900 serisinin gerisinde kalmıştı baya. Esas darbe ise 1000 serisi ile geldi, ondan sonra da ekran kartları 2 sene aralıklarla çıkmaya başladı. Seriler arasında performans farkı arttı. Artık yeni neslin orta seviye ekran kartı önceki neslin üst seviye kartına eşit oluyor. Örneğin 1060=980, 1080=2060.
3000 serisi 2020'nin sonlarına doğru çıkmıştı. Bunu 2 arttırırsak 2022'nin Ekim aylarında çıkması sürpriz bir durum değil, neden bu kadar şaşırdınız anlamadım açıkçası. Sadece alıntıladığım arkadaş için değil genel olarak burada yorum yapanları kastediyorum. Ti ve Super konusunda haklı olabilirsiniz, sanırım satışlar daha da artsın diye bunu yapıyor Nvidia. AMD böyle yapmıyor, direkt VRAM'ını felan yeterince yüksek koyuyor daha ellemiyor.
RTX 4000 serisi ile birlikte artık stok sorunlarını çözmelerini umuyorum. Ayrıca AMD'den de rakip ekran kartları piyasaya çıkartmasını bekliyorum.