RTX 3000 kartlar beklenmeli mi?

Bence bekle, AMD big navi de yolda. 3000 serisi fiyatları 2000 serisi ile aynı olacak gibi duruyor; yani birçok profesyonel yorumcunun yorumlarına göre konuşuyorum. Fiyatlar aynı ya da belki bir nebze daha az. Çünkü AMD big Navi'de üst segmente oynayacak, Intel'in de yeni kartları yolda. Huawei'de pazara girmeye hazırlanıyor. Kitty corgi ve birkaç kişi daha var Twitter'da onların sızıntılarını, yorumlarını takip edebilirsiniz İngilizce biliyorsanız eğer. YouTube'da da birkaç güçlü isim var. Bkz; gamer nexus. Ben şu an için 3000 serisini bekliyorum.
 
Bende sistem güncelleme yolundayım. 3 senelik ryzen 5 1600 ve GTX 1070 sistemim hala iyi olsada 144Hz monitörüm için artık yetersiz kalıyor. Bence RTX 2080 artık eskidi ve ileriye dönük bir kart değil. Gelecek ay piyasaya çıkması beklenen 10. Nesil Intel işlemcileri bekliyorum. Önce anakart ve işlemci güncellemesi ardından yıl sonuna doğru son nesil ekran kartlarından biriyle güncelleme yapacağım. Yeni nesil donanımların çıkmasına az kalmışken eski nesil donanım alınmasını pek mantıklı bulmuyorum. Dolar fırlayıp 7-8 lirayı geçmediği sürece öyle devasa bir fiyat farkı olacağını düşünmüyorum ama ne olacağı belli olmaz. En iyisi mevcut paranızı dolarda tutun dalgalanmadan pek etkilenmezsiniz.
 
TR alım yapacaksanız bir şeyi beklemek çok mantıklı olmuyor. Bakın günler öncesinde oyun konsollarına bir ek vergi geldi. Normalde yakın zaman öncece Nvidia, RTX 2060 kartlarında 50 dolar indirim yaptı ama ülkemizde hissedildi mi? İmkanınız varsa oluşturabileceğiniz en makul sistemi toplayıp almak daha makul.
 
Açıkçası ben öyle yaptım. Vatan KDV indiriminde hemen ekran kartını değiştim çünkü gidişat güven vermiyor. Hele ki ABD'de işler iyice sarpa sarıyor, biliyorsunuz orada olanın çilesini biz burada daha fazla çekiyoruz.

Ben de bu ara sistem toplamayı düşünüyorum. Fiyatlar uçmuş. Güya KDV indirimini bekliyordum. Ne zaman oldu indirim?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı