RTX 3000 serisi neden ucuz?

İtopya gibi siteler RTX 3000 serisi ile indirimli kasa toparlar mi sizce?

RTX 3000'in fiyatları açıklanınca şok oldum. Ben de 4 ay önce RTX 2060 Super almıştım yani açıkça üzüldüm. Peki ya fiyatlar neden bu kadar ucuz?

Ekran kartları yeni çıkış yaptıklarında ilk 6 ay dolar kurundan direkt satıyorlar stoklar azalınca fiyatlar artıyor. Örnek 1660S ekran kartı yaz ayının başlarında 1800-2100 arasında bulanabiliyordu. Şu an 2400-3000 lira arası değişkenlik gösterebiliyor tabii yaz ayından itibaren dolar kuru fazlalaştı fakat kartlar ne kadar çok alınırsa stoklar azalıyor stoklar azalınca fiyatlara yansıyor örnek 2018 yaz ayında RAM stokları olmadığı için 250 liralık RAM'ı 500 liraya aldığımı hatırlıyorum.

ucuz derken? rtx 3080 türkiye fiyatının şuan 10.000TL'nin üzerinde olduğunu bilmiyorsunuz heralde.. 10 sene önce en tepe modeller 1.000TL civarı alabilirken.. tüketim çılgınlığı insanların gözünü kör etmiş olmalı ki RTX 2060 gibi alt sınıf ekran kartlarını 3.000TL-4.000TL ye almaktan memnunlar..

Dostum neye tepki gösteriyorsun tam olarak? Tüketim çılgınlığı falan ne alaka. İyi bir bilgisayara sahip olmak istemek tüketim çılgınlığı mı oluyor? Ve şu an 10.000 TL üstü olup, 10 yıl öncesinde tavan fiyatı 1.000 TL olmasının temel sebebi ne sizce?

Fiyatlar normal. Üreticinin fiyatları yerine TR fiyatlarını baz almış bazı arkadaşlar ama Türkiye gibi yıkık bir ekonomide en basit Nike ayakkabı bile pahalı ona bakarsanız. 3000 serisini genel Nvidia serileriyle kıyaslarsak fiyatlar normal, yalnızca 2000 ile kıyaslarsak ucuz.

Bunun nedeni Turing kartların (16xx, 20xx) Pascal kartların (10xx) üzerine pek koyamamasını gösterebiliriz. Ray Tracing özelliğinden (yetersiz olmasına rağmen) dolayı Turing kartlar performanslarına göre pahalı çıktı bu yüzden Ampere (30xx) kartlar bize ucuz geliyor. Halbuki Nvidia 1000 serisinde yaptığı fiyat performans politikasına geri döndü bu kadar. 2000 serisi ise geçişti.

Günümüzdeki kazıklar daha sivri.

bence insan olarak sonradan görme olmamız ve üretmeden tüketmeye açlığımızla alakalı.. yabancılar için herşey normal 10 yıl önce de adamlar 1000usd a en iyi en ekran kartını alıyordu şimdi de.. ama biz öyle değiliz.. 10 yıl önceye gitmeye gerek yok 5 yıl önce 60.000TL ye seat leon alabilirken şuan aynı araç 300.000TL ama insanlara tüketmeye; saldırmaya devam ediyor parası olmadığı halde kredi falan çekip borçlanarak birşeylerini satarak alıyor.. yani işin özeti ağlanacak halimize gülüyoruz.. şuan bu ülkede iphone 12 pro max 17.000TL mi olacak 20.000TL mi olacak diye tartışılıyor oysaki asıl tartışılması gereken şey ülke olarak nasıl eridiğimiz ve TL 'nin nasıl da tuvalet kağıdından değersiz olduğudur.

RTX 3000 serisi ne kadar ucuz başlığı da öyle dünyadan bir haber ağlanacak halime gülmemizin bir göstergesi bence..

Bir fakir olarak çok şaşırdım kaç tl den kaç tl'ye düşmüş ona göre şaşırayım büyük ihtimal 5.000-10.000 civarları bişeye düşmüş diyceksiniz ben de yuh diyeceğim içimden.Büyüyene kadar elime tek kuruş para geçmiyor düşük dediğiniz fiyatlar bana uçuk geliyor

Daha 100 tl'yi bulamamışım bu sebepten kürtaj yapasım geliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…