RTX 3050 6 GB vs RTX 3060 6 GB

Nightlight 3475

Hectopat
Daha fazla  
Gençler hem yazılım yapıp hem oyun oynayabileceğim bir laptop arıyorum. Bütçeme uygun bir laptop buldum. Beğendiğim iki sürümü var. Birinde RTX 3060 6 GB var ama Ryzen 5 5600H işlemciye sahip. Diğerinde ise RTX 3050 6 GB var ama i5 13500h gibi çok sağlam bir işlemciye sahip. RTX 3050 uzun süre beni götürür mü?

R5 5600: https://www.amazon.com.tr/dp/B0BH4Z...=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

i5 13500h: HP Victus 15-FA1039NT 7P8L0EA i5-13500H 8GB 512GB SSD 6GB RTX 3050 144Hz 15,6'' FHD FreeDOS Gaming (Oyuncu) Notebook - incehesap.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam bütçe nedir? 5600H fena bir işlemci değil. 3060 ile 3050 arası fark da çok.
20 bin tl civarı. En fazla 23 olabilir sanırım. Alınca pişman olmayacağım bir kaç sene rahat rahat kullanabileceğim bir şey istiyorum ancak pek amd seven biri değilim. İntel olursa daha iyi olur. intel olanlar ya çok pahalı ya rtx 3050 ti 4 gb ya da rtx 3050 6 gb gibi modellere sahip. İşin içinden çıkamadım bir türlü

20 bin tl civarı. En fazla 23 olabilir sanırım. Alınca pişman olmayacağım bir kaç sene rahat rahat kullanabileceğim bir şey istiyorum ancak pek amd seven biri değilim. İntel olursa daha iyi olur. intel olanlar ya çok pahalı ya rtx 3050 ti 4 gb ya da rtx 3050 6 gb gibi modellere sahip. İşin içinden çıkamadım bir türlü
Markaya sempati duyacak bir durum yok. Hem AMD hem intel tarafında iyi ürünler var. Zaten söylenmese kullanım esnasında anlamazsınız bile işlemciyi.

AMD işlemcili cihazlar özellikle dahili Vega grafik birimi sayesinde Intel cihazlara oranda batarya ile kullanımında performans ve batarya süresi olarak bariz öndeler. Okulda derste laptopu kullanırken çok daha az güç tüketen Vega GPU'su işini çözebildiği için ekstra bir priz arayışına girmiyorsun.

Markaya sempati duyacak bir durum yok. Hem AMD hem intel tarafında iyi ürünler var. Zaten söylenmese kullanım esnasında anlamazsınız bile işlemciyi.

Marka sempatisi güven veriyor. Sonuçta elbet bu cihazın da arıza vereceğini ya da bakım gerektireceğini biliyorum. Bu durumda ne kadar yardımcı olacakları önemli. Hp güzel marka. Kuzenim kullanıyor. Büyük sorun çıkartmıyor, yetkili servis işini iyi yapıyor, parçaları ucuz vs. Seviyorum bu yüzden. Galiba 24 bine i5 12500h rtx 3060 versiyonunu alıcam. Biraz pahalı ancak yapacak bir şey yok. Daha iyisini bulana kadar kararım bundan yana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı