Ha, fiyat konusuna gelecek olursak orası doğru. Zamanında bu laptopu uygun fiyata almıştım. Artık Steam'de bile doğru düzgün oyun alamıyorsak bu ekran kartını şu an nasıl alalım. Değil mi? Haklısınız siz de tabii ama kimse kusura bakmasın. Bu ekran kartı dandik falan değil.
Ha, fiyat konusuna gelecek olursak orası doğru. Zamanında bu laptopu uygun fiyata almıştım. Artık Steam'de bile doğru düzgün oyun alamıyorsak bu ekran kartını şu an nasıl alalım? Değil mi? Haklısınız siz de tabii ama kimse kusura bakmasın. Bu ekran kartı dandik falan değil.
Ailem daha fazlasına izin vermiyor.
1500-2000 TL olsa dandik demem ama gidip 5000'e satıyorsan o kartın ne dandikliği kalır ne de çöplüğü benim kafamda. Sırf elinde var diye savunmak zorunda değilsin yani. Verdiğin Minecraft örneği de çok komik ayrıca.RTX 3050'ye karşı olan almasın. Windows 11 işletim sisteminde, RTX 3050 kullanan birisi olarak şunları söylemeliyim ki ben RTX 3050'den hiçbir zaman pişman olmadım. Ben bu ekran kartı ile rahatlıkla Cyberpunk 2077 oynadım. Minecraft'ta 1000 FPS almamı sağladı bu kart. Şimdi @FalconPolat isimli kullanıcıya soruyorum. Bu ekran kartı tam olarak neresi dandik?
İncehesap da 14 bine Intel Arc A750 ekran kartlı sistemler var. RTX 3060 ile eş değer performans. Ama PSU ve anakart kötü. İsterseniz inceleyin. Bu arada RTX 3050 de alınabilir. İhtiyacınızı karşılar. Zaten ilerleyen yıllarda değiştirirsiniz.
Dandik olması ile fiyata uygun olmaması farklı şeyler. Mesela RTX 3050, abartıyorum 1 milyon lira olsa bile ben sırf bu fiyat pahalılığı yüzünden neden bu ekran kartına dandik diyeyim ki? Bir ekran kartına dandik diyebilmemiz için bu ekran kartının işlevsiz veya işlevi kötü olması gerekir ama maalesef bu ekran kartı, işlevsiz, işlevi kötü bir ekran kartı değil. Bence siz "dandik" kelimesini yanlış yerlerde kullanıyorsunuz.Masaüstünde fiyatına göre en dandik kartlardan birisi 3050'dir. Dizüstünde işler daha değişik.
Minecraft örneği sana komik gelebilir. Ben orada örneği, RTX 3050'nin nasıl bir işleve sahip olduğunu açıklamak için verdim.1500-2000 TL olsa dandik demem ama gidip 5000'e satıyorsan o kartın ne dandikliği kalır ne de çöplüğü benim kafamda. Sırf elinde var diye savunmak zorunda değilsin yani. Verdiğin Minecraft örneği de çok komik ayrıca.
Dandik olması ile fiyata uygun olmaması farklı şeyler. Mesela RTX 3050, abartıyorum 1 milyon lira olsa bile ben sırf bu fiyat pahalılığı yüzünden neden bu ekran kartına dandik diyeyim ki? Bir ekran kartına dandik diyebilmemiz için bu ekran kartının işlevsiz veya işlevi kötü olması gerekir ama maalesef bu ekran kartı, işlevsiz, işlevi kötü bir ekran kartı değil. Bence siz "dandik" kelimesini yanlış yerlerde kullanıyorsunuz.
Dandik olması ile fiyata uygun olmaması farklı şeyler. Mesela RTX 3050, abartıyorum 1 milyon lira olsa bile ben sırf bu fiyat pahalılığı yüzünden neden bu ekran kartına dandik diyeyim ki? Bir ekran kartına dandik diyebilmemiz için bu ekran kartının işlevsiz veya işlevi kötü olması gerekir ama maalesef bu ekran kartı, işlevsiz, işlevi kötü bir ekran kartı değil. Bence siz "dandik" kelimesini yanlış yerlerde kullanıyorsunuz.
Minecraft örneği sana komik gelebilir. Ben orada örneği, RTX 3050'nin nasıl bir işleve sahip olduğunu açıklamak için verdim.
Kısa yazacağım. Bu 100 liralık ekran kartı ile bırak 4K renderi, basit oyunları bile rahat oynayamazsın ve bu sebeple böyle ekran kartlarına dandik diyebilirim.Öyle bir ekran kartı mümkün değildir. En güçsüz ekran kartı bile işlevseldir, sen "100 liralık kart ile 4K render yapamıyorum bu dandik" diyemezsin örneğin, ne kadar ekmek o kadar köfte. Fakat dandikliği ölçen verdiğin paranın karşılığını ne kadar sağladığıdır.
Bir kart 100 liraya 100 liralık iş yapıyor, başka kart 300 liraya 200 liralık iş yapıyor, diğeri de 300 liraya 300 liralık iş yapıyorsa içlerinden ikinci sıradaki kart dandiktir. Görünen köy kılavuz istemez, sahip olduğumuz elektroniklerle duygusal bağ kurup lafı kıvırmaya gerek yok.
Evet, sahip olduğum ekran kartını kötülemek istemiyorum ama siz kötülemek için bir sebep bulmuşsunuz. Ekran kartları, sadece döneme uygun oyunları rahatlıkla çalıştırabilir. İleride RTX 3050'den üstün olan ekran kartlar bile güncel oyunları desteklemeyecek hâle geldiğinde o ekran kartları da bol bol kötülemenizi bekleriz.Hocam bence siz sahip olduğunuz kartı kötülemek istemiyorsunuz. Şu an o kart ile Starfield'da ortada stabil 60 FPS açamıyorsanız 2022'de çıkan ve pahalı bir kart için dandik diyebileceğimiz seviyededir.
Her kart çöp olacak 4090'da zamanı gelince çöp olacak biz kötüleriz senin gibi duygusal bağ kurmuyoruz cansız nesnelere. Sanırım 3050 çok pahalıya patlamış ki böyle savunma yapıyorsun gerçekten garip.Ekran kartları, sadece döneme uygun oyunları rahatlıkla çalıştırabilir. İleride RTX 3050'den üstün olan ekran kartlar bile güncel oyunları desteklemeyecek hâle geldiğinde o ekran kartları da bol bol kötülemenizi bekleriz.