Çözüldü RTX 3050 boşta %100 kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xhans

Decapat
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix D30 8GB 3200 MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
MLD 500 GB M300
Ekran kartı
AORUS RTX 3050 ELİTE LHR
Anakart
Gigabyte Gıgabyte H610m-h
İşlemci
intel i5 12400f
Yeni gelen güncellemeden sonra ekran kartım görsellerde göründüğü gibi boşta %100 kullanmaya başladı, driverı birkaç kez kaldırıp tekrardan kurdum.
Ama işe yaramadı format atmadan düzeltmenin bir yolu var mı yoksa düşündüğümün aksine bu normal mi?

Dosya Ekleri

• ....png
    ....png
    163,4 KB · Görüntüleme: 68
  • ...png
    ...png
    136,8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni gelen güncellemeden sonra ekran kartım görsellerde göründüğü gibi boşta %100 kullanmaya başladı, driverı birkaç kez kaldırıp tekrardan kurdum.
Ama işe yaramadı format atmadan düzeltmenin bir yolu var mı yoksa düşündüğümün aksine bu normal mi?

Kanka bu bug gibi bir şey donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapatırsan düzelir ama ben kapatmadan kullanmaya devam ediyorum çünkü aslında %100 kullanmıyor başka bir programdan kontrol edersen (NVIDIA alt+ Z) gerçek değeri görebilirsin.
Normal değil. Virüs bulaşmış olabilir mining yapıyorlardır.
Edit: Kullanım %100 gözüküyor ancak gpu sıcaklığı 44 derece yani boştaki kullanıma eşit. Yazılımsal bir sorun da olabilir. Windowsu güncelleyin veya eski driver yüklemeyi deneyin.

Aslında %100 kullanmıyor merak etme. Sadece görsel bug. GPU-Z indirip oradan kullanımına bakarsan görebilirsin. NVIDIA'nın son güncellemesinden sonra oldu bana da yanlış bilmiyorsam. Ben önemsemedim bir sorun olmadığı için ama sen istersen eski bir NVIDIA sürümüne geçersen düzelir diye düşünüyorum. Sonraki güncellemeyle de düzeltirler muhtemelen.

Kanka bu bug gibi bir şey donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapatırsan düzelir ama ben kapatmadan kullanmaya devam ediyorum çünkü aslında %100 kullanmıyor başka bir programdan kontrol edersen (NVIDIA alt+ Z) gerçek değeri görebilirsin.

Çözüm
İngilizce yeni çıkan whql sürümü indirin GeForce Game Ready Driver | 522.25 | Windows 10 64-bit, Windows 11 | NVIDIA
Ddu programı ile eskisini silin. Malwarebytes ile tarama yapın virus varsa format atın. Düzelmesse format gerekebilir.

Aslında %100 kullanmıyor merak etme. Sadece görsel bug. GPU-Z indirip oradan kullanımına bakarsan görebilirsin. NVIDIA'nın son güncellemesinden sonra oldu bana da yanlış bilmiyorsam. Ben önemsemedim bir sorun olmadığı için ama sen istersen eski bir NVIDIA sürümüne geçersen düzelir diye düşünüyorum. Sonraki güncellemeyle de düzeltirler muhtemelen.
Bende olmadı ama.

İngilizce yeni çıkan WHQL sürümü indirin GeForce Game Ready Driver | 522.25 | Windows 10 64-bit, Windows 11 | NVIDIA
DDU programı ile eskisini silin. Malwarebytes ile tarama yapın virus varsa format atın. Düzelmezse format gerekebilir.

İnsanları yanlış yönlendirmene gerek yok dediklerini ben denedim ve çözüm değil çözümü yazdım zaten keşke her ağzı olan yorum yapmasa her GPU sorunun çözümü driver güncellemek değil.

İnsanları yanlış yönlendirmene gerek yok dediklerini ben denedim ve çözüm değil çözümü yazdım zaten keşke her ağzı olan yorum yapmasa her GPU sorunun çözümü driver güncellemek değil.
Attığın şey bende açık ve böyle bir sorun yaşamadım dostum. Sadece aklıma gelenleri yazdım ve çözüm olabilir diye düşündüm. Niye bu tavırdasınki anlamıyorum?

Attığın şey bende açık ve böyle bir sorun yaşamadım dostum. Sadece aklıma gelenleri yazdım ve çözüm olabilir diye düşündüm. Niye bu tavırdasınki anlamıyorum?

Zaten herkeste sorun oluşturmuyor söylediğim çözümü okuduğun halde yorum yapmaya devam ediyosun kusura bakma ama sizin gibi insanlar yüzünden artık sorunlarımıza internet üzerinden çözüm bulamamaya başladık.

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim yukarıda arkadaşında belirttiği gibi görsel bir bug oluşmuş alt+Z ile baktığımda gerçek derler gözüküyor tekrardan herkese teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı