RTX 3050 ekran kartı bakımı nasıl yapılır?

SamsunLee

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim. Sistemi 1.5 yıldır kullanıyorum işlemci ayını 2024 Mayıs ayı gibi yenilemiştim fakat ekran kartının içini vs. hiç açmadım nasıl açabilirim? Bir de neler lazım bakımı için? Termal macun alacağım fakat termal pad lazım mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Isınma değerlerine bakarak açmadan önce bir kontrol edin. Kart ısınma olarak yükte normal ve boşta normal ise değişime gerek yoktur. Padlere kolay kolay bir şey olmuyor ama macun kuruyor ya da önceden kalitesiz macun sürüldü ise iyi bir marka ile ince güzel tabaka şeklinde temizlenip uygulanması daha iyi olacaktır.

Ekran kartının termal macunu genelde uzun süre gidiyor, 3 yil civarı sıkıntı çıkmaz. Yine de sıcaklık değerlerini kontrol et tabi.

Kartta aşırı ısınma sorunu yoksa içini açmayın. Fanın ve soğutucu bloğun üstünde kalın tabaka toz varsa bir fırça yardımı ile temizleyin, hava üfleyin yeterli olur. Bendeki RTX 3070 halen ilk günki macun ile duruyor içini ben de önceki sahibi de hiç açmadık ve sıcaklıkları da gayet normal.

80 dereceyi falan görüyor hocam yük altında birde ses fazla çıkartıyor yaani soğuk olsa ekran kartı o kadar ses çıkartmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…