RTX 3050 laptop Valorant'ta 140 FPS'e düştü

Daha fazla  
Acer Nitro an 515-57 i5 11th RTX 3050 60W 8 GB RAM PC'mde CS'de 150 üstü FPS alıyordum. Valorant'ta da full grafik 180 üstü alıyordum ama son birkaç günde Valorant'ta ayarları yüksek yapsam da düşürsem de 140 FPS civarı alıyorum. 90 kadar düşüyor. CS'de de aynı bunun nedeni ne olabilir? Valorant'a oynarken bazen mavi ekran veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıcaklık değerlerinize bakmak gerek. AIDA64'te sistem kararlılık testi yapın. 10 Dakika sonunda gelen statistics kısmını paylaşın. Ne kadar ısı kaynaklı darboğaz yediğiniz görmüş oluruz. En son bakımı ne zaman yaptınız?

İşlemci bazlı bir oyun güncelleme geldikçe performans düşecektir zamanla normal gibi geldi bana. ekran tarafında da 50 serisi zaten güçlü seri değil laptop cpu olduğu içinde yine iyi gibi ısınma vs varsa cihazında macun değişimi deneyebilirsin bir miktar etki eder bir de güç ayarlarında performansa alabilirsin eğer yapmadıysan.. Fps oyunlarında yüksek ayarlarda oynaman ekran gecikmesi nedeniyle dezavantaj olacaktır olabildiğince düşük tut önemli ayarlar dışında.

Hocam istediniz gibi yaptım termal macun hiç değişilmedi.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    50,2 KB · Görüntüleme: 25
Hocam istediniz gibi yaptım termal macun hiç değişilmedi.

İstatistiklerin alt kısmında throttle değerlerini de gösterecekti. Oraları da paylaşabilir misiniz? İşlemci çoktan 94 dereceye ulaşmış fakat yüzde kaç performans kaybı yaşatıyor onu bahsettiğim kısımda görebiliriz. Her türlü bakım yapılacak bu arada.

10 dakikaya atıyorum.

Buyrun

Dosya Ekleri

• stabilitytest1.png
    50,8 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
10 dakikaya atıyorum.

Buyurun

Afedersiniz ama %100 throttling olamaz. Max değerde ömrü hayatımca %100 trottling görmedim. İşlemcinin tamamı darboğazda görünüyor. Ya işlemci bozulmaya başlamış sensörler hatalı gösteriyor. Ya da harbiden işlemcinin tamamı sıcaklık darboğazı yiyor. Sağlam bir macun-fan bakımı yapın. Muhtemelen macun sıvı halden beton hale dönmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…