RTX 3050 laptopta önceden çalışan undervolt ayarı artık çalışmıyor

Emir Bilgin

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 MHZ
Ekran kartı
Nvidia RTX 3050 75 W 4GB
İşlemci
Ryzen 7 5800HS
Merhaba arkadaşlar. Benim ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 7 5800HS ve RTX 3050 olan bir laptopum var. Eskiden MSI Afterburner uygulamasını kullanarak undervolt işlemi gerçekleştiriyordum. Voltaj değerini 625 Volt ve frekans değerini 1845 MHz'ye getirerek gayet serin ve performanslı bir ayar bulmuştum. Fakat ne olduysa MSI Afterburner uygulamasında sorun olmaya başladı. Her saniye saniyelik takılmalar oluyor ve aynı kaydettiğim ayara getirdiğimde ise sistem donuyor. Tekrar tekrar silip yüklememe rağmen aynı sorun oluşuyor. Bende MSI'a alternatif bir uygulama olan ASUS GPU Tweak 3 uygulamasını kurdum. O uygulamada da aynı şekilde aynı ayarlara getiriyorum fakat onda da bilgisayar kilitleniyor. Neden olduğunu sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia'nın geçen aylardaki sürücülerinde böyle bir sorun ortaya çıktı ve ayarları değiştirebiliyordunuz, son güncellemeler ile bu sorun giderildi eğer ihtiyacınız varsa ekleyeceğim ekteki sürücülere bir bakın.
1680438375070.png

Benim Nvidia Driver ı en güncel sürümünde. Ne tür bir şey yapmamı istiyorsunuz. sürüm düşürme mi fix dosyası mı ?

Voltaj ve çekirdek ayarlarını değiştirebilmeniz istenmeyen bir durumdu ve güncel sürüm ile düzeltildi. Tekrar değiştirebilmek için sürüm düşürmeniz gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı