- Ekran kartı
- 3050 mobil 4 GB
- İşlemci
- R5 5625U
Oyundayken aldığım kullanım değerleridir. Başta Unreal Engine kullandığı için bilgisayarım kaldırmıyor zannettim, oyun daha çıkmadığı için optimizasyon sıkıntısı olabileceğini de düşündüm ancak aynı durum BF1 ve daha birçok oyunda da başıma geliyor. Bu oyun özelinde konuşmam gerekirse, grafikleri minimumdan ultraya hatta sinematik ayarlara da çektim, takılma olana kadar su gibi akıyor, sonra bir drop giriyor grafik ayarları fark etmeksizin her zaman kılıcı kaldırınca giriyor.
Acaba RAM mi yetersiz dedim, ben bu bilgisayarı ilk aldığım zamanlar, GoW, Spider-Man, RDR2 oynadım, hiçbir takılma yaşamadım. Son zamanlarda dehşet şekilde takılmalar oluyor, sebebini anlayamıyorum, çok can sıkıyor.
Değiştireceğim zaten ama teknolojiden soğur hale geldim, oyun zevki diye bir şey kalmadı.
Sorun nedir, nasıl çözerim, eskiden hiç takılma olmuyordu son birkaç aydır oyun oynanmaz hale geldi, en basit işlerde bile takılıyor, masaüstünde gezinirken bile takılıyor.
Sorunu yaşayan, bilen, çözümü anlatabilecek varsa yardımcı olursa sevinirim.
Isıdan kaynaklı darboğazmış, iki kez termal ped değiştirdim. Honneywell PTM7950 uyguladım. UXTU ile 13W sabitledim. Bir sorun yok, çözüldü.
Son düzenleme: