RTX 3050 overclock değerleri nasıl?

İsimsizMan09

Hectopat
Ekran kartı
RTX 3050
Anakart
Gigabyte B550M-DS3H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar Memory Clock 1400 olunca çöküyor. Maksimum 1300 olabiliyor. Core Clock'u da az az arttırdım sonlara doğru +10-15 ekleyerek arttırdım daha fazla artar belki ama arttırma gereği görmedim o kadar zorlamaya gerek yok. 75 derecede sabit çalışıyor Furmark testlerinde. Bu formu açtıktan sonra şu anda 20-30 dakikalık bir Furmark testine sokacağım kararlılık konusunda nasıl diye. Sizce değerler fazla mı?
1687467774678.png

Arkadaşlar Memory Clock 1400 olunca çöküyor. Maksimum 1300 olabiliyor. Core Clock'u da az az arttırdım sonlara doğru +10-15 ekleyerek arttırdım daha fazla artar belki ama arttırma gereği görmedim o kadar zorlamaya gerek yok. 75 derecede sabit çalışıyor Furmark testlerinde. Bu formu açtıktan sonra şu anda 20-30 dakikalık bir Furmark testine sokacağım kararlılık konusunda nasıl diye. Sizce değerler fazla mı?
1687467774678.png
An itibari ile düzeltme: Çöktü. Core Clock'u 290'a indirdim.

1687467774678.png

35 Dakikalık Test Sonucu stabil gözüküyor. Bilen varsa yazsın ama yine de.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Memory clock 1400 olunca çöküyor. Maksimum 1300 olabiliyor. Core Clock'u da az az arttırdım sonlara doğru +10-15 ekleyerek arttırdım daha fazla artar belki ama arttırma gereği görmedim o kadar zorlamaya gerek yok. 75 derecede sabit çalışıyor FurMark testlerinde. Bu formu açtıktan sonra şu anda 20-30 dakikalık bir FurMark testine sokacağım kararlılık konusunda nasıl diye. Sizce değerler fazla mı?
Eki Görüntüle 1832612

OC scanner da kullanabilirdiniz size birden fazla guvenli profil sunuyor.

Kaç fps alıyordun da 10-13 fps arttı.

O zaman core clock düşür.
Oyunlar için bilmiyorum karşılaştırma yapmadım ama furmark testinde ilk baş 132-133 fps alırken en son 143 fps'e çıkartmayı başardım güzel bir artış oyunlar da da artmıştır muhtemelen.

Kaç fps alıyordun da 10-13 fps arttı.

O zaman core clock düşür.
Core clock düşüreceğim biraz daha. Ama furmark testlerinde sorun yokken oyunda sorun olmasını anlayamıyorum.

Oyunlar için bilmiyorum karşılaştırma yapmadım ama furmark testinde ilk baş 132-133 fps alırken en son 143 fps'e çıkartmayı başardım güzel bir artış oyunlar da da artmıştır muhtemelen.
Yüzde 7 fps artışı iyidir, oyunlara da yüzde 5 civarı yansır.

Core clock düşüreceğim biraz daha. Ama furmark testlerinde sorun yokken oyunda sorun olmasını anlayamıyorum.
Furmark a göre yapılmaz zaten, oyuna gircen çökmediği yere kadar düşüreceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı