RTX 3050 overclock yapılmalı mı?

aspenaX

Hectopat
RTX 3050 ekran kartına sahibim ve overclock yapmak istiyorum. Overclock ekran kartındaki hangi değerleri değiştirir ve zararları nelerdir? Yaparsam hangi programdan hangi ayarlarla yapmalıyım? Teşekkürler.

Mevzuya hakim değilsen Afterburner'dan otomatik overclock yapabilirsin. Zarar olarak ısı yükseleceği için cihaz ömrü kısalabilir ve fan devri de yükseleceği için biraz daha sesli çalışır ekran kartı. 5-10 FPS için değer mi değmez mi sana kalmış.

Mevzuya hakim değilsen Afterburner'dan otomatik overclock yapabilirsin. Zarar olarak ısı yükseleceği için cihaz ömrü kısalabilir ve fan devri de yükseleceği için biraz daha sesli çalışır ekran kartı. 5-10 FPS için değer mi değmez mi sana kalmış.
Ömrü tahmini ne kadar olur otomatik overclock ile?

Ömrü tahmini ne kadar olur otomatik overclock ile?
Bunu hiçkimse bilemez. Teoride çoğu kişi overclock ömürden yer diyor ama ben bir sorun çıkarttığını görmedim abartılmadığı sürece. Otomatik overclock dediğimiz olay zaten kartı stabil tutarak bir nebze hız aşırtıyor. Bir sıkıntı olmaz. Ayrıca RTX 3000 daha yeni bir çip olduğu için overclock'a iyi cevap verecektir.

Bunu hiçkimse bilemez. Teoride çoğu kişi overclock ömürden yer diyor ama ben bir sorun çıkarttığını görmedim abartılmadığı sürece. Otomatik overclock dediğimiz olay zaten kartı stabil tutarak bir nebze hız aşırtıyor. Bir sıkıntı olmaz. Ayrıca RTX 3000 daha yeni bir çip olduğu için overclock'a iyi cevap verecektir.
Hocam OCsuz Furmarkta 80 dereceyi göremedim. Ne yaparsam yapayım çıkmıyor 80 dereceye bile 1080p de Anti-aliasing 2x,4x,8x de denedim en çok 4xde ısındı 78 derece oldu diğerlerinde o dereceye bile çıkmadı. 2K'da da denedim aynısını bu sefer fps düşük oluyor 70 dereceye bile çıkmıyor. Overclock yapmaya karar verdim.

Otomatik overclock dediğimiz olay zaten kartı stabil tutarak bir nebze hız aşırtıyor.
Hocam otomatik overclock nereden açıyoruz tam olarak? Kendim tek tek değer girdim +300 Mhz de program kapanıyor daha üstünde direkt sistem donuyor. +250 Mhz kaldırabiliyor ondada 8 fps arttırıyor otomatiği nereden yapabilirim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı