RTX 3050, R5 5500U laptop ile oyun oynarken 30 dakikadan sonra FPS düşüyor

PysFikret

Femtopat
Daha fazla  
Acer Aspire 7 RTX3050 4 GB, Ryzen 5 5500U, 8'di 16 ekleyip 24 GB RAM yaptım laptopum var. Ve oyunu açıp 30 dakika 80,90 derecelerde 80,90 kullanım oranıyla oynadıktan sonra bir anda CPU kullanımı %50, 30'a kadar düşüyor oyundan çık gir yapana kadar düzelmiyor. Hata neden kaynaklı olabilir veya nasıl düzeltebilirim? Ekran kartı da en fazla 65 dereceyi görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer Aspire 7 RTX3050 4 GB, Ryzen 5 5500U, 8'di 16 ekleyip 24 GB RAM yaptım laptopum var. Ve oyunu açıp 30 dakika 80,90 derecelerde 80,90 kullanım oranıyla oynadıktan sonra bir anda CPU kullanımı %50, 30'a kadar düşüyor oyundan çık gir yapana kadar düzelmiyor. Hata neden kaynaklı olabilir veya nasıl düzeltebilirim? Ekran kartı da en fazla 65 dereceyi görüyor.

Hocam işlemci aşırı fazla ısınıyor ve kendini sınırlıyor galiba çözüm olarak laptopun bakımını yapın.

Hocam işlemci aşırı fazla ısınıyor ve kendini sınırlıyor galiba çözüm olarak laptopun bakımını yapın.
hocam laptopu alalı 1 ay bile olmadı ki ayrıca 1 hafta öncesine kadar gta 5 de vesaire böyle bir sıkıntı olmuyordu ama tlou yükleyip oynadığımdan beridir böyle yani

İşlemci limiti sanırım, cputweak2 ile sınırı kaldırabilirsiniz ama ömrü daha hızlı gider. Bende de aynı sorun vardı sınırı kaldırdım.

Daha kaç ay yada kaç yıl oldu hemen ısınma başladı. Laptopu yatakta falan mı kullanıyorsunuz battaniye yorgana mı sarıyorsunuz hava tahliye ya da giriş ızgaralarını bi salın öyle deneyin garantisi bile bitmemiş olabilir 😂

TLOU ile GTA 5 yükleri arasında çok fark var. TLOU işlemciyi fazla kullanıyor ve Aspire serisi de oyun için yapılmamış bir seri. Düzenli işlemci ve ekran kartı yükü altında soğutmanın yetmemesi normal. İşlemciye hız limiti koyabilirsiniz. Böylece biraz performans kaybı olsa da aşırı ısınma kaynaklı drop yemezsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı