RTX 3050 R5-5500U laptopta CPU kullanımı yükseliyor ama FPS düşüyor

agah7

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB 3200 mhz ram
SSD veya HDD modeli
500 GB m2 ssd
Ekran kartı
RTX 3050 laptop gpu
İşlemci
Ryzen 5500U
Son 1 aydır bilgisayarımda normalde olamayan bir şekilde oyunlarda sık sık FPS düşmesi yaşıyorum. GTA V yüksek ayarlarda önceden hiç sorunsuz oyunu akıcı bir şekilde oynayabiliyorken şu an sürekli FPS düşmesi yiyorum. Aldığım FPS 80 civarları ama drop girdiğinde 13 FPS değerine 3-4 saniyeliğine düşüyor ve tekrar eski FPS değerine (80 civarına) geri geliyor bu süreçte GPU kullanımının drop esnasında azalıp yüzde 20'lere kadara düştüğünü ve CPU kullanımının drop esnasında yükselip yüzde 80-90'lara kadar çıktığını gözlemledim bu sorundan bayağı bir muzdaribim ve asla çözemiyorum. Sorunu 1 aydır yaşadığım için 5 gün önce belki bir çözüm olur diye bilgisayara format attım ama maalesef durum gene aynı. Ekran kartımın ve işlemcimin sıcaklıkları normal değerlerde maksimum 75'e çıkıyor herhangi bir ısınma sorunu bilgisayarda gözlemlemiyorum burada gördüğüm bir başlıktan görerek BIOS ayarlarını 0'ladım gene aynı sorunu yaşıyorum bundan 1 ay öncesine kadar hiç sorun olmadan düşük ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabildiğim CoD Warzone'da aynı şekilde sürekli FPS droplardan dolayı oynayamaz oldum GTA V de ayarları düşürüp tekrar denediğimde ise gene FPS düşmesi yiyorum yani ayarlar ile alakalı bir şey değil. Ek olarak söylemek gerekirse oyun için orta ayarlarda LoL'de FPS diğer oyunlara göre daha çok nadir giriyor ama gene LoL'de çok bir sorun çıkarmıyor bilgisayar. Sizce nedeni ne olabilir arkadaşlar bilgisayara virüs taraması da yaptım Malwarebytes aracılığıyla gene bilgisayarda bir sorunla karşılaşılmadı ek olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tek kanal ama bundan 1 ay önce böyle bir sorun yaşamıyordum hiçbir oyunda. Sadece son 1 aydır mevcut bu ani FPS düşmeleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…