Merhaba arkadaşlar benim PC özellikleri RTX 3050 (4 GB VRAM), Ryzen 5 6600H, DDR5 8 GB RAM. FC 24 oynarken CPU %99'da geziyor ve gol attıktan sonra gelen ara sahnelerde oyun çöküyor ve siyah ekran yiyor. CTRL alt del yapınca bile düzelmiyor, daha sonra restart atıyor. Çözümü nedir (başka oyunlarda olmuyor sadece FC24'de oluyor)?
Merhaba hocam,
Oyunu en son sürüme güncellemeyi deneyin ve GPU Driver'ını DDU ile temiz kurun, ayrıca DX11 ile de başlatmayı deneyebilirsiniz hocam. Eğer mümkünse, 8 GB RAM'ı 16 GB'ye yükseltin. FC 24 DDR5 8 GB ile ara sahnelerde çökme yapabiliyor.
Özellikle CPU kullanımını ve sıcaklığı MSI Afterburner veya HWiNFO ile izlemeyi deneyin.
Merhaba hocam,
Oyunu en son sürüme güncellemeyi deneyin ve GPU Driver'ını DDU ile temiz kurun, ayrıca DX11 ile de başlatmayı deneyebilirsiniz hocam. Eğer mümkünse, 8 GB RAM'ı 16 GB'ye yükseltin. FC 24 DDR5 8 GB ile ara sahnelerde çökme yapabiliyor.
Özellikle CPU kullanımını ve sıcaklığı MSI Afterburner veya HWiNFO ile izlemeyi deneyin.
diretx 11 aktif ekran kartı driveri güncel oyunuda bugün indirdim (oyun ayarları low,900p ekran kartı ve güç yönetim modu max per ve cpu oc mod da biosda oc diyor)
DirectX 11 aktif ekran kartı driveri güncel oyunu da bugün indirdim (oyun ayarları Low, 900p ekran kartı ve güç yönetim modu Max per ve CPU OC mod da BIOS'da OC diyor)
Tamam hocam, o zaman: Arka planda çalışan uygulamaları kapatın, oyunu “repair/verify” edin (Steam veya Origin'de), RAM'in Dual-channel olduğundan emin olun, mümkünse 16 GB yapın. Ayrıca MSI Afterburner/HWiNFO ile CPU sıcaklığı ve kullanımını izleyin; CPU %99 veya throttle olursa yükü düşürün.
Tamam hocam, o zaman: Arka planda çalışan uygulamaları kapatın, oyunu “repair/verify” edin (Steam veya Origin'de), RAM'in Dual-channel olduğundan emin olun, mümkünse 16 GB yapın. Ayrıca MSI Afterburner/HWiNFO ile CPU sıcaklığı ve kullanımını izleyin; CPU %99 veya throttle olursa yükü düşürün.
hocam,arka planda uygulama açık değil oyun içi 85-100 fps alıyom maçta bi sorun yok ama mesela takımlar sahaya gelirken yada ilk dk larda gol atınca dediklerim oluyor,cpu %86-%99 arası ekran kartı %75 civarlarında geziyor (oyunu ea play den oynuyom) dediğiniz yöntemi deniyeceğim
Hocam, arka planda uygulama açık değil oyun içi 85-100 FPS alıyorum maçta bir sorun yok ama mesela takımlar sahaya gelirken ya da ilk dk larda gol atınca dediklerim oluyor, CPU %86-%99 arası ekran kartı %75 civarlarında geziyor (oyunu EA Play'den oynuyorum) dediğiniz yöntemi deneyeceğim.