RTX 3050 sistem kilitleniyor

mrt3459

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, 2 hafta önce internetten ekran kartı aldım. Aldıktan sonra 2 problemim oluştu.
1.si ekranım koyu oluyor sanki böyle biraz ışığı kısılmış şekilde.
2.si de bilgisayarım kilitleniyor aniden reset atmak zorunda kalıyorum.
Bu kart olmadan önce herhangi bir problemim yoktu.
Acaba nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, aynı sorunu ben de yaşıyorum. RTX 3050 aldıktan sonra yaşamaya başladım. Asus Phoneix modelini uyguna bulunca aldım.

Sıcaklıktan yana bir sorun yaşamıyorum. Boştayken 35 derece çalışıyor, yük altında 60'larda dolaşıyor. Oyun sırasında yaşamadım ama normal gündelik kullanımda bir anda donuyor ve hiçbir klavye kombinasyonu yanıt vermiyor. Sadece reset atılabiliyor. Sonra saatlerce bir daha aynı sorun olmuyor. Kapalı bilgisayar açıldıktan belirsiz bir süre sonra yapıyor. Aniden donup kaldığı için hiçbir parametreyi kontrol edemiyorum.

O anda sıcaklıklar ne, CPU, GPU yüzdeleri ne, SSD kullanım yüzdesi ne bunları kontrol edemiyorum. Bilgisayarı tekrar açtıktan sonra bu hatayı kayıt altına alan bir yer var mı? Orayı kontrol edip en azından sorunu bulmaya çalışayım. Belki GPU ile alakalı değildir. Bu arada DDU ile sürücüyü silip temiz kurulum yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…