RTX 3050 sistem ne kadar götürür?

Staland

Centipat
Merhaba. Masaüstü bilgisayar aldım, neredeyse 2 sene olmasına çok az kaldı (2022 Nisan). Bu sistem o zaman 12bin TL aldım, (sadece kasa) bu sistem beni daha ne kadar götürür? Kazık yemiş miyim sizce?
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz
  • Ekran kartı: Zotac RTX 3050 8 GB.
  • RAM: 8 G.Skill 2×816 GB.
  • Hard disk: 1 TB.
  • Power: Zoko 600W
  • Anakart: MSI A320-M'a Pro
  • Kasa: Zotac 4 fanli rbg kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neye göre götürür kime göre götürür ? Günümüzdeki yeni oyunları oynatması bakımından mı ? Very lowda oynamayı kabul ederseniz 6-7 yıl bile götürür. Düzgün bir performans almak mı ? O zaman ömrü bitti bile. Yoksa fiziki ömrü mü ? 10 yılı görür.

Merhaba. Masaüstü bilgisayar aldım, neredeyse 2 sene olmasına çok az kaldı (2022 Nisan). Bu sistem o zaman 12bin TL aldım, (sadece kasa) bu sistem beni daha ne kadar götürür? Kazık yemiş miyim sizce?
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz.
  • Ekran kartı: Zotac RTX 3050 8 GB.
  • RAM: 8 G.Skill 2×816 GB.
  • Hard disk: 1 TB.
  • Power: Zoko 600W.
  • Anakart: MSI A320-M'a Pro.
  • Kasa: Zotac 4 fanli rbg kasa.

3050 o kadar da yeterli GPU değil diye düşünüyorum şu zamanlarda 2060 bile o kadar dayanamıyor artık bence vakti geldiğinde 1 hadi 2 sene sonra 3060 veya daha üst bir modele geçiş yapılabilir.

@Uchiha Shisui DDR5'e upgrade yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum henüz. O platform emekleme aşamasında daha.
Moore Yasası delindiğinden beri kalite, performans arttıkça fiyatlarda da yükselme yaşanıyor. Özellikle bu ülkemizde acı şekilde görülüyor. Kenara atacağınız bir geleceğe dönük parça, ürün size kazanç sağlayacaktır. Kalkıp 14-15K ödeme yapmak şu an için "gereksiz" görülebilir ama gelecekte yapılacak 20K ödeme için kenara atılacak her bakiye iyi ki dedirtecektir.

DDR5 emekleme aşamasında değil. Artık güncel hazır sistemlerde kendisine yer buluyor. 5800X3D gücünde bir 7500F sahibi olup bunu basit bir kule tipi soğutucuyla rahat şekilde kullanabiliyorsunuz. Emekleme aşamasındaki soketin size başka başka artıları oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı