RTX 3050 sistemde hangi güç planı seçilmeli?

Enes_Kayikji

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bu güç ayarlarından hangisini seçmeliyim? Nihai performans ya da yüksek Performansı seçersem kasadaki parçaların ömrü kısalır mı? Bilgisayarın özellikleri:
Ekran kartı: ASUS DUAL-RTX3050-O8G 8 GB 128bit GDDR6 LHR.
RAM: 32 GB RAM.
SSD-HDD: 1TB HDD, 500GB SSD.
Anakart: MSI Z590 Gaming Carbon Wi-Fi
İşlemci: Intel Core i7 11700K.
Seçenekler:

1683354423164.png

Bu güç seçenekleri sadece oyun içi FPS'e mi bir katkı sağlıyor yoksa bilgisayarı da hızlandırıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda katkısı oluyor diye biliyorum masaüstü bilgisayarda ufak bir fark olabilir ama parçaların ömrünü kısaltmaz yüksek performansta kullanabilirsiniz.

Daha az güç kullanır kısaca.

Şöyle düşünün, bir cihazı hiç kullanmazsanız ömrü hiç kısalmaz.

Kapasitesinden ne kadar aşağıda kullanırsanız ömrü o kadar uzar.

Daima güç tasarrufu veya dengelide kullanırsanız cihaz çok daha uzun ömürlü olur ama cihazın parçalarının performansını ne normal kullanımda ne de oyun esnasında alamazsınız, bu durumda içindeki parçaların bir anlamı kalmıyor.

Alın nihai performansa bakın keyfinize.

Laptoplarda katkısı oluyor diye biliyorum masaüstü bilgisayarda ufak bir fark olabilir ama parçaların ömrünü kısaltmaz yüksek performansta kullanabilirsiniz.
Laptoplarda doğrudan katkısı oluyor hocam.
Gerek laptop markasının yazılımı gerek windows üzerinden güç tasarrufu vs. seçilirse performans dibe yapışıyor.

Laptop demişsiniz K ibareli işlemci ve anakart modeli yazmışsınız. Dengeli planda kullanın.
Evet, dikkatimi çekti.

Bir de ne zamandır laptoplarda 8gb 3050 var? :D

Yanlış yazılmış olmasın başlık?

Gerek laptop markasının yazılımı gerek Windows üzerinden güç tasarrufu vs. seçilirse performans dibe yapışıyor.

Başlık yanlış hocam belli.
Nihai performans falan artık gerek yok dengeli mod en iyisi.
Kullanmadığın cihaz daha çabuk ölüyor garip bir şekilde.

Hayır laptopu ben yazmadım sanırım moderatör arkadaşlar eklemiş fakat benimki kasa neden laptop yazdıklarını anlamadım?
Daha az güç kullanır kısaca.

Kapasitesinden ne kadar aşağıda kullanırsanız ömrü o kadar uzar.

Daima güç tasarrufu veya dengelide kullanırsanız cihaz çok daha uzun ömürlü olur ama cihazın parçalarının performansını ne normal kullanımda ne de oyun esnasında alamazsınız, bu durumda içindeki parçaların bir anlamı kalmıyor.

Laptoplarda doğrudan katkısı oluyor hocam.
Gerek laptop markasının yazılımı gerek windows üzerinden güç tasarrufu vs. seçilirse performans dibe yapışıyor.

Evet, dikkatimi çekti.

Bir de ne zamandır laptoplarda 8gb 3050 var? :D

Evet laptopu ben yazmadım.

Laptop demişsiniz k ibareli işlemci ve anakart modeli yazmışsınız. Dengeli planda kullanın.

Hayır laptopu ben yazmadım anlamadığım bir şekilde bir baktım laptop olarak düzeltmiş arkadaşlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı