RTX 3050 sistemde işlemci ekran kartından fazla kullanılıyor

xScpit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GİGABYTE H510M H
RTX 3050
İNTEL İ3 10105F
16 GB RAM
500 GB M2 SSD
2 TB HARD DİSK
WİNDOWS 10 PRO
Meslek
Kalite Kontrol Uzmanı
Arkadaşlar Fortnite'da işlemcim %70 %80 civari kullanıyor ekran kartım %30 %40 civari kullanıyor. Bügünkü izlediğim videolarda herkesin ekran kartı %90 üstü kullanıyor işlemci %30 civari kulanıyor neden bende böyle bir şey oluyor bir ayar mı yapmam lazım? Ekran kartım RTX 3050 işlemcim i3 10105F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Fortnite'da işlemcim %70 %80 civari kullanıyor ekran kartım %30 %40 civari kullanıyor. Bügünkü izlediğim videolarda herkesin ekran kartı %90 üstü kullanıyor işlemci %30 civari kulanıyor neden bende böyle bir şey oluyor bir ayar mı yapmam lazım? Ekran kartım RTX 3050 işlemcim i3 10105F.

1080p de ekran kartını daha yüksek kullanmaz diye düşünüyorum güçlü ekran kartın var 1080P'yi %30 rahat kaldırır bence yanlış bir şey yok.

Niye yüzde 100 kullanması gereksin Fortnite o kadar güçlü bir oyun mu?
İşlemci ekran kartından fazla kullanılıyorsa ve ekran kartı kullanımı maksimumu göremiyorsa darboğaz göstergesidir. Hangi oyun olursa olsun V-Sync, FPS Sabitleme olmadığı sürece ekran kartı yüzde 100 kullanılmalı. Bazı LoL gibi online oyunlar için geçerli olmayabilir bu ama AAA oyunlar için böyle.

İşlemcin yetersiz geliyor muhtemelen. Çözünürlüğü arttırmayı dene.

Hocam izlediğim videodaki sistem ile benim sistem aynı onda %90 kullanıyor bende olmuyor

Ayarlarınız en düşükte ve Performans modu açık mı? Grafiklerinizi yükseltin.

Hayır destansıda

İşlemcin ne? Normalde ekran kartının yüzde 100 kullanılması gerekir.

i3 10105F

İşlemci ekran kartından fazla kullanılıyorsa ve ekran kartı kullanımı maksimumu göremiyorsa darboğaz göstergesidir. Hangi oyun olursa olsun V-Sync, FPS Sabitleme olmadığı sürece ekran kartı yüzde 100 kullanılmalı. Bazı LoL gibi Online oyunlar için geçerli olmayabilir bu ama AAA oyunlar için böyle.

Ama hocam video da izlediğim adam nasıl %90 kullanıyor işlemci ve ekran kartımız aynı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı