RTX 3050 sistemde oyunda nasıl ekran kartı kullanımı arttırılır?

clane.spoth

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2022
Mesajlar
318
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI RTX 3050 Gaming X ekran kartı aldım. 14000 MHz bellek hızı vs olmasına rağmen oyunda test ediyorum, 7000 MHz sabit oluyor. Ekran kartı kullanımı %45'i geçmiyor. Ekran kartı kullanımını nasıl %99-100 oranlarına sabitlerim? İşlemci kullanımı da ortalama %5-15 arasında değişiyor. Grafikleri en düşüğe de Ultra'ya da alsam 58-60 FPS arasında sabit kalıyor. Çoğunlukla 60 FPS olarak duruyor. Yardımcı olacaklar var mı?
  • Oyun: PUBG.
  • Grafikler: 1080p Ultra.
  • İşlemci: 5600X.
  • Monitör: Eski, VGA LCD Samsung monitör.

Not: Ekran görüntüsünde, PUBG 1080p Ultra grafiklerde test edilirken ekran fotoğrafı çekildi.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2022-06-17_222057056.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:

V-Sync acıkmı bakar mısınız?
 
Vsync kapatın. Ayrıca kare hızı sınırlaması varsa onu da kapatın.
 
Çözünürlük arttırmayı deneyebilirsin. Eğer ölçekleme ayarı varsa ekran kartında, 2K ya alabilirsin. Ya da monitörün 2K destekliyorsa 2K'ya alabilirsin. Onun dışında arttırılması mümkün değil. DLSS gibi özellikleri kapatıp, RTX mümkünse açılması etkili olur.
 

Mönitörünüz kaç Hz.
V-Sync açık kalmış olabilir.
 

Ayarlari yükseltmeyi dene.
 
İşlemciye dayalı oyunlarda ekran kartının %100 kullanmaması normaldir. Farklı oyunlarda deneyebilirsin.
 
İşlemciye dayalı oyunlarda ekran kartının %100 kullanmaması normaldir. Farklı oyunlarda deneyebilirsin.
Assassin's Creed 2 oyununda da V-Sync kapattım, hala 60 FPS sabit gösteriyor. Ekran kartı ve işlemci gibi kullanımlar düşük. Ne yapmalıyım?
Ayarlari yükseltmeyi dene.

BU ARADA PUBG'DE V-SYNC KAPATINCA 1080P ULTRA (130 FPS ORTALAMA) ORTA GRAFİKTE (240 FPS ORTALAMA), 1080P NORMAL DÜŞÜK 300 FPS VERMEYE BAŞLADI.

Mönitörünüz kaç Hz.
V-Sync açık kalmış olabilir.
Monitör 60 Hz, AC 2 oyununda 60 fps gösteriyor. V-Sync kapattım. Pubg V-sync kapatınca aşağıdaki gibi oluyor.
BU ARADA PUBG'DE V-SYNC KAPATINCA 1080P ULTRA (130 FPS ORTALAMA) ORTA GRAFİKTE (240 FPS ORTALAMA), 1080P NORMAL DÜŞÜK 300 FPS VERMEYE BAŞLADI.

V-Sync acıkmı bakar mısınız?
Açıktı, kapattım FPS uçtu.

AYNI SORUN ASSASSİN'S CREED 2 OYUNUNDA DA DEVAM EDİYOR. AYARLARDA V-SYNC AÇIKTI, KAPATTIM AMA HALA DONANIM KULLANIMI DÜŞÜK VE 60 FPS SABİT VERİYOR. 1920x1080 60 HZ
 

Oyunda FPS sabitleme ayarı olabilir bir kontrol edin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…