RTX 3050 sistemin düğmesine basılınca güç gelip gidiyor

Silahşör

Femtopat
Katılım
13 Eylül 2023
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB Ram DDR3
SSD veya HDD modeli
1 SSD, 1 HDD
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
İ7 4790K
Olayların gelişimini direkt aktarıyorum:

PC'me normal şekilde bakarken elektrikler gidiyor ve arka güç düğmesinden kapatıp elektrik gelmesini bekliyorum. Geldikten sonra yeni aldığım SSD'yi takmak için PC'yi söküp SSD için gereken güç kablosunu takıyorum lakin SATA kablosunu unuttuğumu fark edip işlemimi yarım bırakıyorum. SATA kablosunu alınca takarım diyerekten SSD'yi bırakıp PC'mi geri açıyorum lakin ani olarak ışıkları yanıp sönüyor ve bu durum kendisini tekrarlıyor.

Yeni SSD'nin kablosunu çıkartıp deniyorum aynı sorun, uğraştığım diğer kabloları düzeltiyorum yine aynı sorun, tüm SSD'leri söküp denedim yine olmadı. Yardım edin.

PC masaüstü.
 
PSU dandik bir marka.

Sorun sizce ondan mıdır yoksa statik elektrik sorunu olabilir mi? Düğmeye bastığımda gücü veriyor sonra kesiliyor 3 saniye sonra tekrar veriyor 2 saniye sonra tekrar kesiliyor ve bu şekilde devam ediyor
 
Hocam PSU'yu söküp kontrol ettirdim kesintisiz çalışıyor.

Bilgisayarcıya götürdüm aleti, sistemin kitlendiğini söyledi ve 500₺ masraf çıkardı.
 
Son düzenleme:
Hocam PSU'yu söküp kontrol ettirdim kesintisiz çalışıyor.

Bilgisayarcıya götürdüm aleti, sistemin kitlendiğini söyledi ve 500₺ masraf çıkardı.

Hocam zaten PSU dandik diyorsunuz bir 100TL daha koyun 2. elde güzel bir PSU alın. O para verilmez büyük kazık yediniz verdiyseniz parayı.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı