RTX 3050 Ti vs GTX 1660 Ti laptop

Arkadaşlar çok arada kaldım. RTX3050 Ti olan bir laptop buldum ama RTX3050 Ti 4 GB, bu yüzden GTX1660 Ti'dan vazgeçemedim. Çünkü 6 GB. Sizce? RTX 4 GB mı, GTX 6 GB mi?
Ceza bitince modelleri de atarsanız çok güzel olur.

Burada da açıkladığım gibi evet doğru DLSS ve RTX olan GTX 1660 Ti modelidir kendileri. Çünkü artık Tensor çekirdeklerine sahip.

İşlemciden kastım gpu ile ilgili değildi hocam. Mesela rtx 3050 serisi ya 11. Nesil intel yada 5000 serisi ryzenlerle geliyor. Kastım buydu.

FSR yayınlanıp DLSS ile kalite kıyaslamalarına bakmadan çok acele karar vermemek gerekli. Eğer AMD bu işte ciddi ise oldukça rekabetçi olacaktır çünkü konsollardan tüm AMD kartlara, APU işlemcilere, RTX serisi olmayan NVIDIA kartlara kadar devasa bir yelpazesi var. 4 GB VRAM oldukça düşük bir miktar özellikle de uzun süre kullanılması planlanan bir dizüstünde.

O zaman ben yanlış anlamışım, siz toptan tüm cihazı kastetmişsiniz. O zaman evet güncel işlemci ile geliyor.
Evet hocam mesela ryzen 4000 serisi veya 10. Nesil intel + 1660 ti cihaza 10bin vereceğime 500 lira civarı fazla öder yeni nesil işlemci+ yeni nesil ekran kartı alırım.

Hocam bu FRS teknolojisi yazılımsal olacağı için NVİDİA DLSS teknolojisini geçemeyeceğini söyleyenler var. Çünkü DLSS için NVİDİA özel olarak harici fiziksel bir donanım olan Tensor çekirdeklerini kullanıyor, bu durumda DLSS mevcut diğer -Tensor olmayan- çekirdekleri yapay zeka hesaplamaları ile yormuyor. Bu durumda kartta gerçekten bir FPS artışı oluyor. FSR ise yapay zeka işlemlerini de normal çekirdeklere yaptıracak ise o zaman kartı yormaz mı? Bu yüzden de DLSS kadar başarılı olamayacağını söyleyenler var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Evet hocam mesela ryzen 4000 serisi veya 10. Nesil intel + 1660 ti cihaza 10bin vereceğime 500 lira civarı fazla öder yeni nesil işlemci+ yeni nesil ekran kartı alırım.
Mantıklı.

Amd Radeon yazılımı oyunları algılayıp optimize ediyor, malesef mux swtich olmadığı icin de dahili gpu'yu devre dışı bırakamıyorum, oyunların içine ediyor. Amd ucuz ve kısa yoldan nvidia'ya rakip olmak istiyor ama bence tutmaz.

Kalite olarak tabii ki çok büyük beklentim yok ama AMD ciddi düşünmese hali hazırda FidelityFX varken FidelityFX Super Resolution sürümüne yönelmezdi DLSS'e rakip olmak adına. Ben ekran kartından çok işlemciye yükleneceğini düşünüyorum. Düşük ayarlarda aldığımız normal FPS ile yüksek ayarlarda FSR ile alacağımız FPS aynı olacaktır işlemci de fazladan FPS değerlerine yetişmek için o kadar çalışacak. Bir de 5 farklı seçenek ile gelecek kaliteden performansa kadar bu da bir artı. NVIDIA'nın teknolojisi bir süredir var ve 2.0 ile oldukça kaliteli iş yapıyorlar. Unreal Engine 5 ile gelecek Lumen özelliği de RT gibi kartlarda bulunan ışın izlemeyi ileride gereksiz kılabilir. Tabii bunlar daha çıkmadan, kullanılmadan kesin bir şey söylemek yanlış olur. FSR bir çıksın kalite karşılaştırmaları yapılsın göreceğiz. Açık kaynak kodlu olması da ayrı bir avantaj gelecek için.

Bende bekliyorum hocam açıkçası, eğer yazılım ile -ve işlemci ortaklığı- başarırlarsa gerçekten yazılım ve optimizasyonun gücü bir kez daha kanıtlanmış olacak gibi. Bakalım, tam çıkış tarihi biliyor musunuz hocam? Ben unuttum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…