Technomechno
Hectopat
Sorum şu şekilde. RTX3050 Ti 4 GB VRAM olan bir laptopta güncel olarak ve gelecek için, VRAM'in 4 olması çok sorun yaratir mi? Oyunlari Ultra'da high ayarlarda oynama gibi bir takintim yok. Yani VRAM'a çok yuklenen şeyler sanirim kalite gölge vs şeyler. Bunlari orta ortanin bir tik alti gibi yapsamda yetiyor bana boyle yaparsam 4 GB VRAM yeter mi? Yoksa VRAM kullanimini etkileyen başka şeyler de var mı? Sadece akıcı FPS 45'den aşağı olmasin istiyorum. Bahsettiğim oyunlar FPS oyunlari degil hikayeli, FIFA22 olur, Battlefield5 olur, CoD Cold War, AC valhala vs gibi offline oynarim.
Diğer sorum.
İki PC arasindaki 1400 TL'lik farka değer mi? Acer olan bana değişimden gelecek, ama değer diyorsaniz üstüne 1400 verip Lenovo'yu isteyebilirim. Ne dersiniz?
Dediğin gibi oyunlardaki bütün ayarlar VRAM'e yüklenmiyor, belirli ayarlar etkileniyor sadece. Eğer her şeyi köklemeyi düşünmüyorsan 4 GB VRAM yeterli olur. Bunun dışında VRAM'e yüklenen şey çözünürlük ayarı. Sen aynı çözünürlükte oynayacağın için senin için bir şey değişmeyecek.Sorum şu şekilde. RTX3050 Ti 4 GB VRAM olan bir laptopta güncel olarak ve gelecek için, VRAM'in 4 olması çok sorun yaratir mi? Oyunlari Ultra'da high ayarlarda oynama gibi bir takintim yok. Yani VRAM'a çok yuklenen şeyler sanirim kalite gölge vs şeyler. Bunlari orta ortanin bir tik alti gibi yapsamda yetiyor bana boyle yaparsam 4 GB VRAM yeter mi? Yoksa VRAM kullanimini etkileyen başka şeyler de var mı? Sadece akıcı FPS 45'den aşağı olmasin istiyorum. Bahsettiğim oyunlar FPS oyunlari degil hikayeli, FIFA22 olur, Battlefield5 olur, CoD Cold War, AC valhala vs gibi offline oynarim.
Diğer sorum.
İki PC arasindaki 1400 TL'lik farka değer mi? Acer olan bana değişimden gelecek, ama değer diyorsaniz üstüne 1400 verip Lenovo'yu isteyebilirim. Ne dersiniz?
Bu yetersiz mı şimdi4GB VRAM yavaş yavaş yok olmaya başlıyor.
Kötü mü hayır tabi ki de değil.
Şimdi idare edebilir ama ileriye yönelik değil diye düşünüyorum.
Warzone oynadığın zaman yetersiz olduğunu zaten göreceksin.
1-2 yıl önce zor kurtarıyordu.
Teşekkür ederim istediğim cevabi detayli bir şekilde alabildim, arkadaşlar sormak istediğimi tam anlamamiş olacakki yayinciymişiz gibi yetmez şöyle böyle diyip durmuş, açıklamada da yazmıştım, offline çok grafik kovalamadan oynarim diye, attığın testlere de bakıyorum çatır çatır oynarım bu fpslerle, benim işimi görür 4gb olsa da, açıklık getirdiğiniz için tesekkurlerDediğin gibi oyunlardaki bütün ayarlar VRAM'e yüklenmiyor, belirli ayarlar etkileniyor sadece. Eğer her şeyi köklemeyi düşünmüyorsan 4 GB VRAM yeterli olur. Bunun dışında VRAM'e yüklenen şey çözünürlük ayarı. Sen aynı çözünürlükte oynayacağın için senin için bir şey değişmeyecek.
Şu anda bu oyunları Mobil RTX 3050Ti bu şekilde açıyor. Eğer 4GB VRAM yetmeyecek olsaydı şimdiden yetmezdi.
Eki Görüntüle 1320332
Eki Görüntüle 1320334Eki Görüntüle 1320335Eki Görüntüle 1320336Eki Görüntüle 1320337Eki Görüntüle 1320338
Eki Görüntüle 1320339
Hocam 8gb lik vrami olan ekran kartı kaç para bu kaç para ben diyorum toyota auris alınır mi siz diyorsunuz bmw alsan daha iyi ya, tabi iyi onu ben de biliyorumHer kartın bir ideal bellek olayı vardır gücüne göre bellek alınır kart işlediği veriye göre belleğe ihtiyaç duyar yani güçlü kart daha çok veri işlemek veri işlemek anlık veri depolamak anlık veri depolamak VRAM demektir dolayısıyla VRAM dediğimiz şeyler güce göre değişir elinizdeki kart gayet güçlü bir kart bence 8 GB alabilirseniz daha uygun olur işlemcinizde iyiyse aktarım hızını köklersiniz o bellekle tam performans alırsınız yani değer ve evet ileride canınızı sıkar. Çözüm olduysa çözüm tuşuna basın.