RTX 3050 ve Custom sıvı soğutmalı sistem toplama

Bütçe
20000

Pos3idon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bir PC toplamayı düşünüyorum 20-25 bit TL bandında düşündüğüm özellikler aşağıdaki gibi.
-RTX 3050 Aorus.
- Intel Core i5 10. nesil.
-Custom sıvı soğutma.
16 GB RAM.
Toplayacağım bilgisayar ortalamanın biraz üstü olsun istiyorum ama piyasayı tam bilmiyorum bu yüzden desteğinize ihtiyacım var.
Bana kaç watt PSU gerektiğini.
Custom sıvı soğutmanın maliyetini.
Bu sisteme nasıl bir kurgu yapmam gerektiğini.
Hangi anakartı almam gerektiğini (aslında aklımdaki anakart ASUS TUF Gaming bir anakart ama sizde tavsiyelerinizi yazın )
Hangi marka RAM almam gerektiğini.
Hangi kasayı almam gerektiğini.
Yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ağa Custom sıvı soğutma RTX 4090'lı bir sistem için bile uçuk bir şey ve riskli o yüzden o tarz şeylere değil de performans için para harcamanı öneririm.

Merhaba dostlar, bir PC toplamayı düşünüyorum 20-25 bit TL bandında
Toplayacağım bilgisayar ortalamanın biraz üstü olsun istiyorum ama piyasayı tam bilmiyorum bu yüzden desteğinize ihtiyacım var.
Bu bütçede performanstan kısıp sıvı soğutma kurmak mantıksız.
Paranız olur 80-100-120.000 dizersiniz 4090 sistem bir de sıvı soğutma güzel olur.
Ayrıca toplayacağınız sistemin ortalamanın biraz üstünde olmasını istediğinizi söylediniz,bu bütçede sıvı soğutma ile toplayacağınız sistem ortalamanın altında olur.
Sıvı soğutmayı kafanızdan çıkarırsanız bu fiyat bandında güzel sistemler var.
Ram 22 tl fark ile 3600 Mhz,SSD Kingston 1 TB yapılarak alınabilir.
Sistem alındıktan sonra eldeki İ5 12400F satılarak İ7 12700F alınabilir.

Sıvı sogutmadan vazgec diyorsunuz yani aslında biraz düşününce vazgeçtim bende. Sistem öneriniz için teşekkür ederim ama bu fiyata alacağım sistemde RTX özelliği olmasını istiyorum umarım beni anlıyorsunuzdur.

Dostum sistem önerin için teşekkür ederim aslında kafama yattı ama depolamasına baktım 500 gb çok yetersiz benim için

Özür dilerim dostum depolamayı arttırabiliyormuşum 1 TB yapıp almayı düşünüyorum bu sistemi çok sağ ol.

Hepinize destekleriniz için teşekkürler

Son düzenleme:
Niyetim o yönde dostum şu an piyasada RTX 3050 kadar ucuz ve performanslı bir kart bulamıyorum.

Ne düşünüyorsunuz ne yapmam lazım.

RTX 3050 çok giriş seviyesi. Ben RTX 4080 için öneririm en az. Üstelik bir 10K civarıda custom sıvı soğutmaya gidiyordu bir kaç ay önce. Şu an fiyatları bilemiyorum artık. Ha birde herkesin yapabileceği bir iş değiş bu. Türkiye’de hakkıyla yapabilen kişi sayısı az.

Sistem öneriniz için teşekkür ederim ama bu fiyata alacağım sistemde RTX özelliği olmasını istiyorum umarım beni anlıyorsunuzdur.
RTX Nvidia nın kart serisi,sizin bahsettiğiniz ray tracing, önerdiğim sistemde de ray tracing mevcut zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…