RTX 3050 ve i5-11400F sistemde ekran gidip geliyor

DARKEYESX20

Centipat
Daha fazla  
Ekran normal kullanımda da arada bir gidiyor ve bu gitme sadece ekran gitmesi değil, ekran 2-3 saniyenin ardından geri geldiğinde monitör tazelenmiş oluyor yani ekran kartına Win+CTRL+Shift+b basıp resetlemişsin gibi oluyor. FurMark GPU testi açtım ekran çok fazla gitmeye başladı. Sonrasında FurMark işlemci testi açtım ve ekranı neredeyse hiç göremedim. Ne önerirsiniz? Güç Kaynağından Dolayı olabilir mi?

Anakart: H510M-PRO, Ekran kartı: RTX 3050, İşlemci: i5-11400F, RAM: DDR4-3200MHz

Not: Ürünlerin garantisi var.

Ekran kartına bağlanan güç kablosunda temassızlık varsa bu tür sıkıntılar çıkartabilir. Konnektörleri kontrol eder misiniz?

Olmazsa güç kaynağından gelen başka güç kablosunu ekran kartına takıp deneyin. Ve son olarak BIOS'tan XMP kapatarak test edin.

XMP'yi kapattım, olmadı. Ekran kartına bağlı olan kablom sıkıntılı, dönüştürücü var ve onda da sıkıntı var ancak bu ekran gitme olayı rastgele olmuyor bilgisayar açılırken, oyuna girdiğimde işlemci ve ekran kartımı kullanmaya başladığımda oluyor. Kablo ile alakalı olma ihtimali var mı hala?

Molex üzerinden dönüştürdüyseniz dikkat etmelisiniz. Ekran kartı aşırı güce bağlı bir yerleri yakıp, bilgisayarınızın devrelerine zarar verebilir.

Görüntü gidip gelmesinin sorunu bununla alakalı da olabilir. Anlamanız için deneme yapmaniz gerekiyor.
Normalde güç kaynağında ekran kartınızı takmanız için en az 2 tane ekstra kablo bulunur. O kabloları da bozduysanız bir güç kaynağı bulup denemeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…