Çözüldü RTX 3050 Whisper Mode kapatılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ikilem18

Decapat
Daha fazla  
Birkaç günden beri oyunlarda düşük FPS almaktayım, bilgisayarımı ilk önce yanlışlıkla güç tasarrufu modunda oyun oynarken 40 FPS aldığımı fark ettim ve tekrar performans moduna geçirdim ancak sorunum devam ediyordu, yeniden başlattım filan ne olduysa o an düzelmişti ancak şu an tekrar bu sorunu yaşıyorum ve bu sefer geçmiyor. Laptopum Acer Nitro serisinden NVIDIA'nın uygulamasında whisper mod kapalı ancak gerçekten kapalı değil, Denetim Masası'ndan özel 3D uygulama ayarlarından whisper mode hedef FPS seçeneğinden maksimum 120 oluyor ve 120 yaptığımda FPS oyunlarda 120'e çıkıyor. Nitro senste sessiz moda alınca whisper mode aktif oluyor, önce sessiz moda alıp NVIDIA grafik ayarlarından whisper mode seçeneği aktif olduğunda kapattım ama yine aynı. Gerçekten çok moralim bozuldu, sınav haftasındayım ve böyle bir şey başıma geldiği için kendimi iyi hissetmiyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum.

Ekran görüntüsü 2024-12-27 200723.png

Ekran görüntüsü 2024-12-27 200733.png

Ekran görüntüsü 2024-12-27 200733.png

Ekran görüntüsü 2024-12-27 200744.png

Ekran görüntüsü 2024-12-27 200800.png

Ekran görüntüsü 2024-12-27 200827.png

Ekran görüntüsü 2024-12-27 201018.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende kapatamıyorum.

Ben sanırım çözdüm sorunu, umarım tekrar başıma gelmez. Şimdi yaptıklarımı söyleyecek olursam, ilk olarak NVIDIA sürücülerini, GeForce expirence uygulamasını ve hepsini Denetim Masası'ndan kaldır. Daha sonra eğer laptop kullanıyorsan Nitro sens veya senin laptop farklı marka ise sendeki o uygulamayı kaldır ve bilgisayarı yeniden başlat.
Daha sonra NVIDIA sürücüsünü ve sildiğin diğer fan hızı ve performans kontrolü sağlayan uygulamayı tekrar yükle. NVIDIA sürücüsü yüklendikten sonra hesabın ile giriş yapma, özellikle uygulamaları ve oyunları otomatik olarak optimize et seçeneğini devre dışı bırak.
Yine aynı sorun varsa, NVIDIA sürücülerini kaldırmadan bu sefer indirdiğin sürücüye tekrar yükleme seçeneklerinden özel yükleme ve alt kısımda temiz kurulum yap seçeneğini kullanarak yüklemeyi dene.
Bende şu an whisper mode açık değil ve bir sınırlama olmadan oyun oynaya biliyorum ama o kadar erken sevinmişim ki üstüne BitLocker kilidi ile karşı karşıya kaldım ama onu da Microsoft hesabıma girerek hallettim.
İki gündür yaşamadığım şey kalmadı ama şu an sorun yok, sende de çözülür umarım.
Bende kapatamıyorum.

Ben sanırım çözdüm sorunu, umarım tekrar başıma gelmez. Şimdi yaptıklarımı söyleyecek olursam, ilk olarak NVIDIA sürücülerini, GeForce expirence uygulamasını ve hepsini Denetim Masası'ndan kaldır. Daha sonra eğer laptop kullanıyorsan Nitro sens veya senin laptop farklı marka ise sendeki o uygulamayı kaldır ve bilgisayarı yeniden başlat.
Daha sonra NVIDIA sürücüsünü ve sildiğin diğer fan hızı ve performans kontrolü sağlayan uygulamayı tekrar yükle. NVIDIA sürücüsü yüklendikten sonra hesabın ile giriş yapma, özellikle uygulamaları ve oyunları otomatik olarak optimize et seçeneğini devre dışı bırak.
Yine aynı sorun varsa, NVIDIA sürücülerini kaldırmadan bu sefer indirdiğin sürücüye tekrar yükleme seçeneklerinden özel yükleme ve alt kısımda temiz kurulum yap seçeneğini kullanarak yüklemeyi dene.
Bende şu an whisper mode açık değil ve bir sınırlama olmadan oyun oynaya biliyorum ama o kadar erken sevinmişim ki üstüne BitLocker kilidi ile karşı karşıya kaldım ama onu da Microsoft hesabıma girerek hallettim.
İki gündür yaşamadığım şey kalmadı ama şu an sorun yok, sende de çözülür umarım.

Çözüm
Nvcleanstall ile sadece özelleştirilmiş driver kurmayı da denebilirsiniz.

Bende Excalibur var sadece ofis oyun ve yüksek performans modu var ve bu modlarda güç seçenekleri. Bir de FN+1'e basınca fanlar Turbo moda geçiyor. GeForce Experience uygulamam yok NVIDIA App var GeForce Experience bugda kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı