Çözüldü RTX 3050TI sistemde Minecraft 1.20 düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
RAM
8 gb ddr 4
SSD veya HDD modeli
m.2 ssd 500 gb
Ekran kartı
rtx 3050 ti
İşlemci
ryzen 5 5600h
Laptopum CS 2 Max grafilkte 100 FPS veriyor The Forest gibi oyunları rahatlıkla kaldırıyor fakat Minecraft modsuz 1.20 sürümünde 50 FPS alıyorum maksimum kare hızım Max'da.

OptiFine kurulu bir şekilde böyle normall eklentisizde aynı şekil.

Laptopum CS 2 Max grafilkte 100 FPS veriyor The Forest gibi oyunları rahatlıkla kaldırıyor fakat Minecraft modsuz 1.20 sürümünde 50 FPS alıyorum maksimum kare hızım Max'da.

1.20 değil de 1.21 daha optimize. Eğer sunucudaysanız falan öneri olarak optifine'ı bırakıp sodium + lithium + dynamic FPS kurmanız. Ben 140 FPS alıyordum (stabil değildi) 1.21'de vanilla'da. Bunları bunlari kurunca sabit 180 olmaya başladı. Tabii ki görüş mesafesi ve simülasyon uzaklığı da etkiler. Bu söylediğim değerler 8 simülasyon uzaklığı 12 görüş mesafesi için geçerli. Ayrıca aklıma takılan şu oldu: benim sistem sizinkinden de kötü ancak neden böyle bilmiyorum. Windows ayarlarından birkaç birşeyi değiştirerek PC performansinizi ucurabilirsiniz. benim sistem Rx 6500 xt ryzen 5 2600 5 gb ddr 4 ram. Ben dediğim gibi Windows tan ayar yaptım. Dediğim simülasyon uzaklığına ve görüş mesafesine getirip deneyip sonucu atar mısınız?

İşlemci dahili grafik kartını kullanıyor olabilir kontrol ettiniz mi?

Hocam

1.20 değil de 1.21 daha optimize. Eğer sunucudaysanız falan öneri olarak OptiFine'ı bırakıp sodium + lithium + dynamic FPS kurmanız. Ben 140 FPS alıyordum (stabil değildi) 1.21'de Vanilla'da. Bunları bunlari kurunca sabit 180 olmaya başladı. Tabii ki görüş mesafesi ve simülasyon uzaklığı da etkiler. Bu söylediğim değerler 8 simülasyon uzaklığı 12 görüş mesafesi için geçerli. Ayrıca aklıma takılan şu oldu: Benim sistem sizinkinden de kötü ancak neden böyle bilmiyorum. Windows ayarlarından birkaç bir şeyi değiştirerek PC performansinizi ucurabilirsiniz. Benim sistem RX 6500 XT Ryzen 5 2600 5 GB DDR 4 RAM. Ben dediğim gibi Windows'tan ayar yaptım. Dediğim simülasyon uzaklığına ve görüş mesafesine getirip deneyip sonucu atar mısınız?

Hocam cevabınız için teşekkür ederim ilk öncelikle işlemcinin 10 çekirdeğini de kullanıyorum kısıtalama gibi bir ayar yok bende görüş mesafesi 10'a çektim 60 FPS veriyordu duyduğuma göre OptiFine FPS dostu

İşlemci dahili grafik kartını kullanıyor olabilir kontrol ettiniz mi?

Bilemiyorum başka oyunlarda RTX ekran kartını kullanıyor masaüstünde Opera'da dolaştığımda dahili ekran kartına geçiyor

Shader kısmında hangi ekran kartıyla oynadığınız yazıyor, ekran kartsız işlemci üzerinden oynuyor olabilirsiniz bakar mısınız?

1724849313191.png

Hocam.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim ilk öncelikle işlemcinin 10 çekirdeğini de kullanıyorum kısıtalama gibi bir ayar yok bende görüş mesafesi 10'a çektim 60 FPS veriyordu duyduğuma göre OptiFine FPS dostu.

Bilemiyorum başka oyunlarda RTX ekran kartını kullanıyor masaüstünde Opera'da dolaştığımda dahili ekran kartına geçiyor.

F3 ya da arkadaş dediği gibi shader kısmından bakabilirsin sağda RTX 3050 Ti yazması lazım yazmıyorsa NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlayın.

Hocam.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim ilk öncelikle işlemcinin 10 çekirdeğini de kullanıyorum kısıtalama gibi bir ayar yok bende görüş mesafesi 10'a çektim 60 FPS veriyordu duyduğuma göre OptiFine FPS dostu.

Bilemiyorum başka oyunlarda RTX ekran kartını kullanıyor masaüstünde Opera'da dolaştığımda dahili ekran kartına geçiyor.

Eki Görüntüle 2296092

Evet hocam işlemcinin dahili kartını kullanıyor Denetim Masası'ndan ayarlayın ya da ayarlardan internette rahat bulursunuz.

F3 ya da arkadaş dediği gibi shader kısmından bakabilirsin sağda RTX 3050 Ti yazması lazım yazmıyorsa NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlayın.

Evet hocam işlemcinin dahili kartını kullanıyor Denetim Masası'ndan ayarlayın ya da ayarlardan internette rahat bulursunuz.

Cevaplarınız için teşekkürler fakar dahili ekran kartını devre dışımı bırakmam gerekiyor anlamadım tam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı