Çözüldü RTX 3050Ti SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

green1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-46 R25Z
R5 6600H, 3050Ti (95W), 32 GB RAM, 1 TB+512 GB SSD, Win 10 Pro
Meslek
ELT Öğrencisi
Minidump Rapor Linki
https://we.tl/t-g1WhloeMF8
RAM
Crucial 32 GB (16x2) CL40 4800 MHz RAM
SSD veya HDD modeli
WD Black SN7100 1 TB, WD PC SN810 512 GB
Ekran kartı
RTX 3050Ti 95W
Anakart
?
İşlemci
Ryzen 5 6600H
Merhaba 4-5 gün önce PC'de durduk yere çok fazla mavi ekran (BAD_POOL_CALLER, KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE, DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER, EXCEPTION_ON_INVALID_STACK , SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, APC_INDEX_MISMATCH, HYPERVISOR_ERROR) almaya başladığım için format atmak istedim. Windows 10 Pro'daydım 11 Pro'ya geçmek istedim geçtim ama mavi ekranlar peşimi bırakmadı. 2-3 gün boyunca defalarca sıfırdan format sıfırdan kurulum yaptım forumları taradım, BIOS bozuk demişlerdi bazı mavi ekranlar için ben de PC'nin (Acer Nitro 5 AN515-46 R25Z, R5 6600H, 3050 Ti, 32 RAM, 1TB+512 GB M.2 SSD, Windows 10 Pro) sitesinden en son BIOS güncellemesini açtım sorunsuz yükselttim çok şükür.

O andan itibaren mavi ekran sayım sıfıra inmişti (driversiz boş Windows'ta bile yukarıda saydığım bütün mavi ekranları yiyordum boottan 1.5-2dk sonra) en son driverlarımı kurdum güncelleştirdim, sorun çıkartmasın diye Windows Update'i durdurdum ve o gün 0 mavi ekranla PC'yi kapattım ama dün PC'yi açtığımda "medal" denen oyun ekran kayıt programını açtım. Önce program crash yedi 3-4 sn sonra ekran dondu ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası aldım, reboottan sonra tekrar yemedim ta ki bugüne kadar. Bugün ise Discord'u açtım, Discord crash yedi yine 3-4 sn sonra ekran dondu ve aynı hata, reboottan sonra tekrar oldu ve bu şu anki 3. reboot. Mavi ekran yemediğim için yazabildim bunu. Bu arada memtest64 indirip bi test yaptığıdma sorun bulamamıştı başka yapmam gereken bir test varsa belirtirseniz sevinirim. Yardımınızı bekliyorum.

1755768911776.png

1755768929384.png

1755768959823.png

Çözüm
Rica ederim, sağlam bir teknik servise verirsen işin altından kalkabilir diye düşünüyorum.

Hocam olay şeytanın bile aklına gelmeyecek bir şeyden kaynaklanmış... RAM'lerde sorun olmadığını bilmeme rağmen slot değişme boş bırakma olayını deneyecektim, bir RAM'i söktüm baktım RAM'in altında soğutucu pad var ve artık işlevini yitirmiş dağılmış ve malzeme birazcık RAM soketine dokunuyordu onu söktüm, diğerinin altındakine baktım düzgündü ama ileride aynı sorunu yaşamamak için onu da söktüm. Sonra PC'yi çalıştırdım tek slot RAM'le çalıştı sonra ikisini de taktım bir daha mavi ekran vs yemedim.

Buradan, son çare olarak aradığım teknik serviste bana mesaisi bitmek üzere olduğu için "siz Windows'un Pro sürümünü kullanıyorsunuz Home Edition kullanın ondan mavi ekran yiyorsunuz o bilgisayarda demişlerdi.
....,,,

Hocam selamlar.
Önce geçmiş olsun, anlattıkların epey detaylı ve çok işime yaradı. Senin cihazda (Acer Nitro 5 AN515-46 R25Z, R5 6600H, RTX 3050 Ti, 32 GB RAM) gördüğün SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve diğer mavi ekranlar, genelde sürücü (driver) / yazılım-çekirdek çakışması kaynaklı oluyor. Ama senin hikâyende kritik nokta şu:

*Bıos güncellemesinden sonra boş Windows'ta bile mavi ekranların bitmesi, donanım (RAM, SSD, CPU vs.) İhtimalini zayıflatıyor.
*Ama medal / Discord açıldığında çökmesi -> “3. parti yazılımın driver seviyesinde sisteme müdahalesi” (özellikle ekran yakalama, ses sürücüleri, overlay sistemleri) kokuyor.

şüpheli noktalar:​

1. GPU driver– NVIDIA ekran kartı sürücüsü bazen “shadowplay / overlay / screen capture” programlarıyla çakışıyor.
    • Özellikle medal, Discord, OBS, GeForce Experience aynı anda overlay açmaya çalışınca SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION fırlatabiliyor.
  2. ses sürücüleri (Realtek / Nahimic / DTS / a-volute) – Nitro serilerinde sık sık crash sebebi. Discord ile ses sürücüsü çakışması olabiliyor.
  3. arka plandaki oyun yazılımları (overlays, anti-cheat, RGB yazılımları) – Armoury Crate, SteelSeries GG, Razer Synapse, MSI Afterburner vs. de mavi ekran sebebi olabilir.

sana önerim şu test adımları (adım adım ilerle, sonuçları bana yazarsan beraber daraltırız):​

1) hangi sürücü çöküyor tespit et:​

*Windows'ta WinDbg / BlueScreenView indir, minidump dosyalarını aç (C:\Windows\Minidump).
*Orada hata kodunun yanında çökme nedeni olan .sys dosyası yazar (örneğin: Nvlddmkm.sys → NVIDIA, rtkvhd64.sys → Realtek ses, dxgmms2.sys → DirectX, ntoskrnl.exe → çekirdek).
*Bana hangi dosya göründüğünü söylersen nokta atışı yaparız.

2) ekran kartı sürücüsünü temizle:​

*ddu (display driver uninstaller) indir, güvenli modda NVIDIA sürücünü komple kaldır.
*Sonra sadece Game Ready WHQL olan en güncel sürümü yükle (GeForce Experience kullanma).
*Kurarken “custom → only Graphics driver + physx” seç, HD Audio driver / GeForce Experience işaretlerini kaldır.

3) ses sürücüsünü sadeleştir:​

*Aygıt yöneticisi → ses, video ve oyun denetleyicilerinden Realtek'i kaldır.
*Sonra Acer'ın sitesinden en güncel sadece Realtek driver'ını yükle (Nahimic / DTS paketlerini yükleme).

4) test​

*Discord + medal aynı anda aç, çöküyor mu kontrol et.

5) ek testler:​

*Sfc /scannow ve DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth çalıştır.
*Ram için MemTest86 (bootable USB) ile test et (Memtest64 bazen yüzeysel kalıyor).
*Crystaldiskınfo ile SSD'lerin sağlığını kontrol et.

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim dediklerinizin hepsini yapacağım, disklerimin sağlığı şu an tek bildiğim şey, 1 TB'lik olan %100 alalı 1 hafta oldu eski 512'lik SSD'm ise %97 bu arada hocam bu mesajı yazmaya çalışırken bile 3 kere daha mavi ekran yedim birisi SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED idi diğeri BAD_POOL_CALLER 3. mavi ekranda ise mavi ekran yiyeceğimi anlayıp PC'yi zorla yeniden başlattım onu da belirteyim istedim bir de WhoCrashed uygulamasında şimdi gösterdi neyin çöktüğünü, onu SS atayım size en son istediklerinizin hepsini yapıp size tekrar haber ederyim tekrardan çok çok teşekkür ederim bu arada hocam bu 3 tane yeni crashin hepsini Opera'da iken yedim arkada sadece Steam açıktı o anda ve indirme vesaire hiçbir şey yoktu, Opera "sayfa çöktü" dedi ve ardından ekran donması ona müteakkiben mavi ekran.
1755875447918.png

1755875464990.png

1755875482312.png

Son düzenleme:
Bunları yükle.

Buradan Adrenalin 25.8.1 olanı indir yükle.
Gelişmeleri bildir.
Disk testleri yapıp sonuçları at.

Bunları yükle.

Buradan adrenalin 25.8.1 olanı indir yükle.
Gelişmeleri bildir.

Hocam çok teşekkür ederim şu an MemTest86 yürütülüyor başlayalı 2 saat 5 dk oldu 3/4 9. testteyim 0 hata devam ediyorum PC açılınca dediklerinizi yapacağım.

Hocam selamlar.
Önce geçmiş olsun, anlattıkların epey detaylı ve çok işime yaradı. Senin cihazda (Acer Nitro 5 AN515-46 R25Z, R5 6600H, RTX 3050 Ti, 32 GB RAM) gördüğün SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve diğer mavi ekranlar, genelde sürücü (driver) / yazılım-çekirdek çakışması kaynaklı oluyor. Ama senin hikâyende kritik nokta şu:

*Bıos güncellemesinden sonra boş Windows'ta bile mavi ekranların bitmesi, donanım (RAM, SSD, CPU vs.) İhtimalini zayıflatıyor.
*Ama medal / Discord açıldığında çökmesi -> “3. parti yazılımın driver seviyesinde sisteme müdahalesi” (özellikle ekran yakalama, ses sürücüleri, overlay sistemleri) kokuyor.

şüpheli noktalar:​

1. GPU driver– NVIDIA ekran kartı sürücüsü bazen “shadowplay / overlay / screen capture” programlarıyla çakışıyor.
    • Özellikle medal, Discord, OBS, GeForce Experience aynı anda overlay açmaya çalışınca SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION fırlatabiliyor.
  2. ses sürücüleri (Realtek / Nahimic / DTS / a-volute) – Nitro serilerinde sık sık crash sebebi. Discord ile ses sürücüsü çakışması olabiliyor.
  3. arka plandaki oyun yazılımları (overlays, anti-cheat, RGB yazılımları) – Armoury Crate, SteelSeries GG, Razer Synapse, MSI Afterburner vs. de mavi ekran sebebi olabilir.

sana önerim şu test adımları (adım adım ilerle, sonuçları bana yazarsan beraber daraltırız):​

1) hangi sürücü çöküyor tespit et:​

*Windows'ta WinDbg / BlueScreenView indir, minidump dosyalarını aç (C:\Windows\Minidump).
*Orada hata kodunun yanında çökme nedeni olan .sys dosyası yazar (örneğin: Nvlddmkm.sys → NVIDIA, rtkvhd64.sys → Realtek ses, dxgmms2.sys → DirectX, ntoskrnl.exe → çekirdek).
*Bana hangi dosya göründüğünü söylersen nokta atışı yaparız.

2) ekran kartı sürücüsünü temizle:​

*ddu (display driver uninstaller) indir, güvenli modda NVIDIA sürücünü komple kaldır.
*Sonra sadece Game Ready WHQL olan en güncel sürümü yükle (GeForce Experience kullanma).
*Kurarken “custom → only Graphics driver + physx” seç, HD Audio driver / GeForce Experience işaretlerini kaldır.

3) ses sürücüsünü sadeleştir:​

*Aygıt yöneticisi → ses, video ve oyun denetleyicilerinden Realtek'i kaldır.
*Sonra Acer'ın sitesinden en güncel sadece Realtek driver'ını yükle (Nahimic / DTS paketlerini yükleme).

4) test​

*Discord + medal aynı anda aç, çöküyor mu kontrol et.

5) ek testler:​

*Sfc /scannow ve DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth çalıştır.
*Ram için MemTest86 (bootable USB) ile test et (Memtest64 bazen yüzeysel kalıyor).
*Crystaldiskınfo ile SSD'lerin sağlığını kontrol et.

Hocam MemTest86 sonucunu paylaşıyorum. Bu arada SFC scannow ve devamındaki komutlarda error 87 aldım maalesef.

Bunları yükle.

Gelişmeleri bildir.

Hocam SSD testleri aşağıda. AMD Adrenalin'e software zaten bu vaziyette yüklediğim için ve chipsetini de aynı uygulamadan indirdiğim için tekrar sil indir yapmadım, yap derseniz yaparım. Şimdi attığınız diğer sürücüleri kuracağım ilginiz için çok teşekkür ederim ikinize de. Ayrıca yeni minidump dosyalarım burada.

Bunları yükle.

Gelişmeleri bildir.

Hocam Killer yükledim restart attım "killergamelauncher" diye bir şey için Microsoft Store'da uygulama aramamı istedi ben ilk zamanlar yüklediğimde bir uygulamasını başlangıçtan devre dışı bırakmıştım o olabilir belki, Xperi'yi ise nasıl kuracağımı anlamadım Readme'yi okudum yaptım ama kurulduğunu sanmıyorum anlamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250822_214124.jpg
    IMG_20250822_214124.jpg
    89,6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    28,1 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.13_6da83d85.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.13_6da83d85.jpg
    121,3 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.15_2b083552.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.15_2b083552.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.15_2fd3b608.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.15_2fd3b608.jpg
    122,6 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.15_b5ac35e2.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 23.23.15_b5ac35e2.jpg
    55,7 KB · Görüntüleme: 14
  • as-ssd-bench WD PC SN810 SDCQ 22.08.2025 23-38-55.png
    as-ssd-bench WD PC SN810 SDCQ 22.08.2025 23-38-55.png
    31,4 KB · Görüntüleme: 13
  • as-ssd-bench WD_BLACK SN7100  22.08.2025 23-39-52.png
    as-ssd-bench WD_BLACK SN7100 22.08.2025 23-39-52.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    110,9 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    112,2 KB · Görüntüleme: 13
  • resim_2025-08-22_234304127.png
    resim_2025-08-22_234304127.png
    1 MB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Evet hocam, sistemi 2023 Haziran'da sıfır aldım. Söylemeye değer mi bilemiyorum ama bir kere (2023 Kasım) CS2 oynarken altında soğutucu olmasına rağmen ve şarja takılı olmasına rağmen anakart yaktı. Yaklaşık 4-5 ay servisle cebelleştim, tüketici hakem heyetine şikayet ettim çünkü kullanıcı hatası yoktu ve bana parçayı temin edeceğiz deyip geçiştiriyorlardı. En son yeni anakart sıfır takıldı gönderildi.

Bu arada hocam eskisini neden sökeyim? Dediğinizi yapacağım ama merak ettim.

Son olarak, dün dediklerinizi yapmadan önce DDU ile driver kaldırmak için safe Mode'a girmeye çalıştığımda açıldıktan maksimum 10 saniye sonra ana olarak SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE olmak üzere durmadan mavi ekran aldım. Mecburen düz Windows'tan kaldırıp kurdum. Dikkatimi çeken şey ise bu mavi ekranlardan biri üstte @asilacar hocamın belirttiği hata kodlarına göre patlayan driverlerden birisinin Realtek ses driveri olmasıydı. Aşağıya görselleri ekliyorum.

Sürücü desteklenmiyor dedi yüklemedi hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-22-19-12-58-963_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2025-08-22-19-12-58-963_com.whatsapp.jpg
    53,7 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2025-08-22-19-05-38-835_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2025-08-22-19-05-38-835_com.whatsapp.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2025-08-22-19-03-57-067_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2025-08-22-19-03-57-067_com.whatsapp.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Technopat Haberler