RTX 3060 12 GB bilgisayar toplama

Eyoo

Zeptopat
Daha fazla  
Elimde MSI B450M Pro Max, 2*8 3000 MHz RAM, Aerocool VX Plus 500 500W bulunuyor. AMD Ryzen 5 5600 ve Galax RTX 3060 12 GB ikilisiyle bu sistemi çalıştırabilir miyim? Aklımda 2 soru var, güç kaynağım ne kadar yeterli olur ve anakartım ne kadar destekler? Normalde araştırmalarıma göre işlmecim anakart tarafından destekleniyor (BIOS güncellemesi ile). Sizden ricam nasıl bir performans sergiler? Bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Yayın için topluyorum.

3060 Ti ne kadar fark ettirir performans yönünden çünkü arada 2200 TL civarı bir oynama oluyor bütcemi çok da zorlamak istemiyorum.
Bütçen varsa 3060 Ti yap.

İşlemci ve ekran kartı uyumlu. Güç kaynağınız yeterli.

Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.

NVIDIA sitesinde önerilen güç 550W gösteriyor. Böyle yazıyor diye illa bu seviyelerde güç çekmez tabii ki ama bence 600W ve üzeri bir PSU almanız daha iyi olur sanki.

Yeni bir güç kaynağı eklemek minimum 900 TL civarı o yüzden bu şekilde bir deneme yapmanın bir zararı olur mu sizce eğer ki bir sorun olursa o zaman bir ekleme yaparım ya da ilerleyen zamanalarda daha yüksek bir güç kaynağı takviyesi yapmayı düşünüyorum.

Nvidia sitesinde önerilen güç 550W gösteriyor. Böyle yazıyor diye illa bu seviyelerde güç çekmez tabii ki ama bence 600W ve üzeri bir PSU almanız daha iyi olur sanki.
Yeni bir güç kaynağı eklemek minimum 900 TL civarı o yüzden bu şekilde bir deneme yapmanın bir zararı olur mu sizce eğer ki bir sorun olursa o zaman bir ekleme yaparım ya da ilerleyen zamanalarda daha yüksek bir güç kaynağı takviyesi yapmayı düşünüyorum.

Emin konuşmayayım ama bir sıkıntı olmaz sanırım. En fazla sistem kendini kapatır. PSU biraz ısınabilir, onlarada dikkat edersiniz. Ama dediğiniz gibi bir fiyat farkı çıkmayabilir, PSU'lar çok pahalı parçalar değil. Elinizdekinide satınca, uyguna gelir baya.

Emin konuşmayayım ama bir sıkıntı olmaz sanırım. En fazla sistem kendini kapatır. PSU biraz ısınabilir, onlarada dikkat edersiniz. Ama dediğiniz gibi bir fiyat farkı çıkmayabilir, PSU'lar çok pahalı parçalar değil. Elinizdekini de satınca, uyguna gelir bayağı.

Haklısınız bir PSU ekleyip öyle bir fiyat araştırması yapmakta fayda var. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı