RTX 3060 164.995 Hz ve FPS oyunlarında takılma sorunu

sakuraiden

Megapat
Yer
Serez
İyi sosyaller, sorunum biraz karmaşık fakat açıklamaya çalışacağım. Şu anda kullandığım monitör Free-Sync destekli ve RX 570 sahibiyken ekran tazeleme hızım Windows ara yüzünde 165 Hz olarak gözüküyordu ve FPS oyunlarında (örneğin. Valorant) hiç takılma yaşamıyordum (kare atlaması gibi). Ayrıca input lag düşsün diye Free-Sync kapalı kullanıyordum. Gel gelelim ekran kartımı değiştirdim, RTX 3060 aldım ve her zamanki gibi DP kablosu ile bilgisayarıma bağladım ve yenileme hızım 164.995 oldu.
Bknz:

1676145976684.png

Farklı ekran kartları sonuçta deyip pek takmadım. Valorant oynarken mikro droplar, kare atlamaları yaşıyordum ve bunun SSD ile alakalı olduğunu düşündüm, üç farklı diske yükleyip denedim fakat sonuç aynıydı. İnternette araştırma yaptım ve 164.995 Hz olarak değil de özel çözünürlük ile (örneğin 1919x1079) 164 Hz kullanarak bunun çözülebileceğini öğrendim. Bknz:

1676146069969.png

Ve bunu denediğimde gerçekten de işe yaradı, hiçbir şekilde mikro drop ve kare atlaması yaşamıyordum (Apex ve CS:GO'da da işe yaradı). Fakat bu sefer de çözünürlükten kaynaklı nişan aldığım yere merminin gitmemesi sorununu yaşıyordum. Nişangah kafada fakat mermi daha aşağıya veya yukarıya gidiyor. Çözünürlükten sanırım. Sorunum da bu, çözünürlük değiştirmeden nasıl 164 Hz sabitleyebilirim? Son olarak her iki Hz değerinde de G-Sync açıp kapadım ve test ettim fakat çözüm sunmuyor. 1920x1080p çözünürlük ile 164,000 Hz kullanmam gerek. Eğer özel çözünürlük oluşturmazsam otomatik 165 Hz çalıştırıyor ve yine mikro drop, kare atlaması yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı