RTX 3060-3050 Beklenir mi?

Şu an veya en geç eylül gibi sistem toplayacak olsaydınız siz ne yapardınız? Bütçe olarak RTX 2060'ın soğutması düzgün modellerine bütçem ancak yetiyor fakat 3000 serisinin tanıtılmasına da günler kaldı. Fakat sorun şu ki 3060 ve 3050 kartları muhtemelen çok daha sonra tanıtılacak (muhtemelen kış hatta belki 2021 baharı). Dolar kuru almış başını giderken ve 2060 Super'e bile bütçem yetmediği için 2060 almayı planlarken bir an önce fiyatlar daha da yükselmeden sistemi toplamak daha güvenli bir seçenek gibi geliyor. Ancak olur da 3060 veya 3050 beklenenden çok daha erken bir şekilde sonbaharda tanıtılırsa ve 2060 fiyatına çok daha yüksek performansla gelirlerse bu sefer de aynı fiyata performansı daha düşük, eski nesil bir ekran kartı almış olmak var (RTX 2060 vs. GTX1070 Ti kıyasında çok iyi gördük farkı ). Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rtx 2000 serisinden bahsediyorsunuz.
Her kartın bir üstü çıktı diye eskimez.
Rtx 2000 serisi daha uzun yıllar güçlü kalabilecek bir seri.

Sizce beklemeye değer olacak mıdır yoksa kur yükselme ihtimaline karşı riske atmadan şu an alabiliyorken 2060 alınmalı mı?

Hocam ben olsam alırdım çünkü pahalı olur ve kur yükselirse ne olacağı belli olmaz bu 3050-3060 gibi kartların piyasaya girmesi biraz sürer.

Kur hem yükselir hemde bir önceki seriden daha pahalı olacak Ampere ekran kartları, RTX 2060'da çok iyi bir kart değil, günümüz 3A oyunları için yavaş yavaş eskimeye başladı denebilir hatta. Ekran kartları çok hızlı eskidiği için almışken iyisini almak gerek, o yüzden şuanki PC toplama bütçenizi dolara yatırın sonra üstüne koyup daha iyi bir kart alın.

RTX2060 ile 1070 arasındaki fark nesil değişti. RTX20 ile RTX30 arasında performans farkı olur ama RTX20 eskimez uzun yıllar gider. RTX30 emin ol bizim yetişemeyeceğimiz fiyatlara çıkacaktır. 8K TL civarı bir rakam bekliyorum

3050-3060tan bahsediyor arkadaş o fiyatlar imkansız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…