RTX 3060 6 pin güç girişiyle çalışır mı?

Set000

Decapat
Öncelikle bu konuda bilgisizliğim ve düşündüğüm şeyin saçmalığı için herkesten özür diliyorum. 500W bir PSU kullanıyorum ve ekran kartımı yükselttim. RTX 3060 taktım 8 pinlik bir soket mevcut bu kartta. Güç kaynağımda 6+2 soket bulunmasına rağmen +2'deki soketin tipi farklı. Yani biri köşeli iken diğeri kare olmalı. Ama benim kablonun ikisi de köşeli. Şimdi asıl soruma geçeyim. Bu kablonun kenarında hafif bir çıkıntı var orayı yontup +2'yi kartıma taksam ortalığı batırır mıyım . Yoksa bu soket tipi sadece şekilden ibaret değil de farklı işlevlere mi sahip? Ben düşündüm ki ondanda elektrik geçiyor bundan da. Üşenmeyip cevap verecek olanlara teşekkür ederim. Yoksa 6 pin to 8 pin çevirici almak durumundayım. (bu arada şu an 6 pini taktım diğer 2 pin boşta kullanıyorum kartı )

Son düzenleyen: Moderatör:
6 pinli ve 500W güç kaynağı büyük ihtimalle sertifikasız ve eski üretimdir. Hem sistem stabilitesi hem de ekran kartının ihtiyacını vermek için yeterli ve yeni bir güç kaynağına geçmeni öneririm.

Ekran kartlarının tamamına yakını doğru pin takılmazsa sistemin çalışmasına izin vermeyecektir. 6+2 şeklinde kablo varsa girecektir.

O şekiller oturması gereken yuvaya göre yapılıyor yanlış yere takarsan yakabilirsin. Bildiğin duman çıkar. Fotoğraf atabilir misin?

Iki ihtimaliniz olur. Kısa devre olması halinde ya PSU korumaya alır ya da güzelce ekran kartınızdan dumanlar ve kıvılcımlar çıkar. Kablonun resmini atabilir misiniz?

Kısa ve öz düşüncem, RTX 3060'a yakışır 8 pinlik bir PSU'ya geçmeniz.

bunun yanında bir eklenti var kızaklı takılıyor . fakat o +2 nin ikiside köşeli soket

Adaptör alıp çözeceğim zorlamaya gerek yok . Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. İyi günler.

Dosya Ekleri

• 27e043a0-33af-4283-969c-9e4cdf7bb987.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…