RTX 3060 aygıt yöneticisinde gözükmüyor

tunaa1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Legion 7-16ACHg6 Laptop (Lenovo)
Ryzen™ 7 5800H
2 x 8 GB DDR4-3200
NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 6GB
Merhaba Lenovo Legion 7 laptop cihazımın ekran panelinde yaşadığım bir sorundan dolayı ekran panelini değiştirdim. Sonrasında cihazımı formatladım. Ekran kartı driverını kurmak isteyince "bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanımı bulamadı." hatasını alıyorum. İnternette önerilen çözümlerin hepsini denememe rağmen çözüme ulaşamadım. Aygıt yöneticisinde ekran kartım gözükmüyor. Sorunun ekran panelinin değişiminden kaynaklı bir durum olması ihtimali var mı?
Bu konunun çözümü hakkında desteklerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_4648.jpeg
    IMG_4648.jpeg
    115,8 KB · Görüntüleme: 35
Ekran kartının Aygıt Yöneticisi'nde görünmemesi ve sürücü kurulumu sırasında uyumlu donanım bulunamaması genellikle donanım veya BIOS ile ilgili bir soruna işaret edebilir. Bu durum ekran paneli değişimi sırasında bazı donanım bağlantılarının etkilenmesinden kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin

• Cihazınızı başlatırken BIOS'a (veya UEFI) girin.
  • Ekran kartının etkin olduğundan ve doğru PCI-e bağlantı noktasında göründüğünden emin olun.
  • "Graphics Mode" (Eğer varsa) seçeneğinin "Discrete" veya "Switchable Graphics" olarak ayarlandığını kontrol edin.

2. Aygıt Yöneticisi'nde Gizli Donanımları Gösterin

• Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  • "Görünüm" menüsünden "Gizli cihazları göster" seçeneğini seçin.
  • Listede ekran kartınızı görüyorsanız, üzerine sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelleştir" seçeneğini deneyin.

3. Ekran Paneli Değişimi Bağlantılarını Kontrol Ettirin

• Yeni ekran panelinin cihazın entegre ve harici grafik kartlarıyla uyumlu olduğunu doğrulayın.
  • Panel değişimi sırasında ekran kartı veya bağlantı yollarının zarar görme ihtimalini değerlendirmek için bir teknik servisle görüşün.

4. Sistem Güncellemelerini Yapın

• Windows Update'i çalıştırarak tüm sistem güncellemelerini yükleyin.
  • Özellikle "İsteğe bağlı güncellemeler" kısmında ekran kartı sürücüsü bulunabilir.

5. Resmi Lenovo Yazılımlarını ve Sürücülerini Deneyin

• Lenovo'nun resmi web sitesinden "Lenovo Vantage" yazılımını indirin ve sürücüleri bu yazılım aracılığıyla kontrol edin.
  • Doğru model numarasına göre en güncel grafik sürücüsünü indirin.

6. Donanım Testi Yapın

• Lenovo'nun kendi donanım tanılama araçlarını çalıştırarak ekran kartı veya diğer bileşenlerde bir hata olup olmadığını kontrol edin.
  • Eğer ekran kartınızın fiziksel olarak algılanmadığını doğrularsanız, servis sağlayıcınıza başvurmanız gerekebilir.
Eğer yukarıdaki yöntemlerle çözüm bulamazsanız, detaylı inceleme için cihazınızı teknik servise göstermeniz gerekebilir. Sorunu çözmekte zorlanırsanız bana tekrar yazabilirsiniz. 😊

Ekran kartının Aygıt Yöneticisi'nde görünmemesi ve sürücü kurulumu sırasında uyumlu donanım bulunamaması genellikle donanım veya BIOS ile ilgili bir soruna işaret edebilir. Bu durum ekran paneli değişimi sırasında bazı donanım bağlantılarının etkilenmesinden kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin

• Cihazınızı başlatırken BIOS'a (veya UEFI) girin.
  • Ekran kartının etkin olduğundan ve doğru PCI-e bağlantı noktasında göründüğünden emin olun.
  • "Graphics Mode" (Eğer varsa) seçeneğinin "Discrete" veya "Switchable Graphics" olarak ayarlandığını kontrol edin.

2. Aygıt Yöneticisi'nde Gizli Donanımları Gösterin

• Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  • "Görünüm" menüsünden "Gizli cihazları göster" seçeneğini seçin.
  • Listede ekran kartınızı görüyorsanız, üzerine sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelleştir" seçeneğini deneyin.

3. Ekran Paneli Değişimi Bağlantılarını Kontrol Ettirin

• Yeni ekran panelinin cihazın entegre ve harici grafik kartlarıyla uyumlu olduğunu doğrulayın.
  • Panel değişimi sırasında ekran kartı veya bağlantı yollarının zarar görme ihtimalini değerlendirmek için bir teknik servisle görüşün.

4. Sistem Güncellemelerini Yapın

• Windows Update'i çalıştırarak tüm sistem güncellemelerini yükleyin.
  • Özellikle "İsteğe bağlı güncellemeler" kısmında ekran kartı sürücüsü bulunabilir.

5. Resmi Lenovo Yazılımlarını ve Sürücülerini Deneyin

• Lenovo'nun resmi web sitesinden "Lenovo Vantage" yazılımını indirin ve sürücüleri bu yazılım aracılığıyla kontrol edin.
  • Doğru model numarasına göre en güncel grafik sürücüsünü indirin.

6. Donanım Testi Yapın

• Lenovo'nun kendi donanım tanılama araçlarını çalıştırarak ekran kartı veya diğer bileşenlerde bir hata olup olmadığını kontrol edin.
  • Eğer ekran kartınızın fiziksel olarak algılanmadığını doğrularsanız, servis sağlayıcınıza başvurmanız gerekebilir.
Eğer yukarıdaki yöntemlerle çözüm bulamazsanız, detaylı inceleme için cihazınızı teknik servise göstermeniz gerekebilir. Sorunu çözmekte zorlanırsanız bana tekrar yazabilirsiniz. 😊
Merhabalar, ilginiz için teşekkür ederim. Ürün yurtdışı cihazı olduğu için ve garanti kapsamı dışı olduğu için lenovo müşteri temsilcisinile görüştüm. Ürün garanti kapsam dışı olduğu için ücreti ile bile olsa onarım yapmadıklarını söylediler. Böyle bir durumda önerebileceğiniz teknik servis hizmetleri var mıdır ?

Formatlamadan önce, servisten geldiğinde bu sorun var mıydı?
Şöyle bi durum vardı paneli değiştirmeden önce ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüp. Aygıt yöneticisinden tüm görüntü bağdaştırıcılarını kaldırdım. Sonrasında çözüm bulamayınca ürünü servise gönderip panel değişimi yaptım. Durum böyle olunca sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu çözemedim. Cihazı ilk defa formatlıyorum bu arada.

Verdiğiniz bilgisayarcı çalmış olmasın?
O da ihtimaller dahilinde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı